Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow Actualitate
Actualitate
Programul lunii ianuarie 2020 la Casa Schiller Imprimare E-mail

Adresa:

"Casa Schiller" , București, Str. Batiștei nr.15 (tel. 319 26 88/87), etaj 1, sala 1

Cursurile sunt ilustrate prin proiecții video, audiții muzicale, seri de lectură și minirecitaluri de muzică și dans clasic indian. Fiecare lecție conține și teorie si practică. Nu este nevoie să vă înscrieți, puteți veni și începe oricând doriți. Nu aveți nevoie de echipament special. Cursurile sunt gratuite și un ciclu durează 3 luni, după care temele se reiau.
 

Cursurile încep lunea de la ora 18:15, și sâmbăta de la ora 14:00. 

  

13.01.2020: Introducere în Sahaja Yoga

18.01.2020: Meditația, integrarea completă în cea de-a patra dimensiune a conștiinței

20.01.2020: Energia Kundalini, puterea dorinței pure

25.01.2020: Despre rădăcinile subtile care ne susțin ființa și echilibrul

27.01.2020: Arta care iluminează: ”Vibrația muzicii” – Recital cameral cu piese din creația lui W. A. Mozart 

 
Cursuri Bucuresti Imprimare E-mail

Universitate

Casa de Cultură „Friedrich Schiller“, Str. Batiștei nr.15, etaj 1, sala 1 

Luni, ora 18:15 și sâmbata, ora 14:00, conform programului lunii iulie.   email Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina. , telefon 0729199992, 0724635674; facebook 

Piața Romană

Biblioteca Metropolitana, Str. Tache Ionescu 4, Sector 1, Sala Auditorium

Sâmbăta, între orele 11:00 - 12:30, conform programului de pe pagina de facebook - "Atelier și Meditație Sahaja Yoga" din program

 

telefon 0757642113, email Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina.Piața Unirii

 

Bd. Corneliu Coposu nr. 7, Bl. 104, Sc. 3, Ap. 63 (interfon: 63)

Săptămânal, miercurea între orele 18:30 - 20:30. 

telefon: 0728374854, pagina de facebook

 

 

 

 

 

 

 

Eroilor


Casa de cultură a Studenților, Calea Plevnei 61, sala mare, parter
Sâmbăta, ora 11:00
telefon 0722134480 

 

Obor

 

Strada Făinari nr. 45A, (Brainstorming Consulting)

Vinerea, de la ora 18:00.

 

 

Lujerului

 

 Str.Cupolei nr.5B, bloc Corp 1, scara 1, demisol, ap. 106, interfon 106. Intrarea se face din str. Liniei.   

Programe în fiecare luni, începând cu ora 18:30.   

Telefon: 0722507687   e-mail:  Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina.

https://www.facebook.com/yoga.lujerului/ 

 

 

 

Cursul pentru părinți și copii "Să medităm și să ne jucăm

Str. Mendeleev nr. 7-15, sector 1, București

Vinerea de la ora 18:30; pentru anunțuri urmăriți pagina de facebook a cursului și WhatsApp: Meditație copii&părinți 
Website-ul www.ShriMataji.org Imprimare E-mail

SMND.JPGVă anunțăm cu bucurie lansarea unui nou website dedicat lui Shri Mataji Nirmala Devi – Fondatoarea Sahaja Yoga: http://shrimataji.org/

Proiectul se află în dezvoltare. El își propune să prezinte vizitatorilor munca subtilă de excepțională anvergură, mesajul și moștenirea lăsate Umanității de Shri Mataji Nirmala Devi.

Între Secțiunile website-ului puteți afla:Life / Note de biografie
Work / o perspectivă a învățăturilor lui Shri Mataji în diverse domenii
Sahaja Yoga / prezentarea experienței Realizării Sinelui și a meditației Sahaja Yoga
Travel / o hartă a călătoriilor lui Shri Mataji în întreaga lume
In Her Words / fragmente video și discursuri

 
Shri Mataji Nirmala Devi Imprimare E-mail

Shri Mataji Nirmala DeviShri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga este recunoscuta drept una dintre cele mai marcante personalitati spirituale ale tuturor timpurilor.

Intr-o lume aflata in cautarea de noi solutii pentru problemele umanitatii, in incercarea de a aprofunda sensul vietii, Shri Mataji Nirmala Devi, apreciata drept „Mesager al pacii” de catre Ayatolahul Mehdi Rouhani al comunitatii musulmane siite din Europa si drept „Avatar al timpurilor moderne” de catre Claes Nobel (nepot al lui Alfred Nobel si presedinte al United Earth), propune o cale spre edificarea unei societati echilibrate si armonioase, in care transformarea si pacea se realizeaza mai intai in interiorul fiecarui individ.

„Descoperirea lui Shri Mataji aduce o reala speranta umanitatii.”   Claes Nobel

„Trebuie sa recunoastem deschis ca nu exista pace nici inauntrul fiintelor umane, nici in afara lor. Cei saraci si cei bogati sunt deopotriva nefericiti. Peste tot oamenii cauta o iesire, fara sa o gaseasca. Adevarata solutie nu se afla in afara fiintelor umane, ci in interiorul acestora.

Vindecarea autentica si de durata a maladiilor prezentului se poate obtine numai prin transformarea interioara si colectiva a oamenilor. Acest lucru nu mai constituie o imposibilitate. De fapt, el s-a si petrecut. Exista mai multe mii de persoane care au atins deja aceasta stare. Realitatea transformarii interioare - in proportie de masa - a fiintelor umane prin intermediul Realizarii Sinelui constituie descoperirea cea mai revolutionara a epocii actuale.

Cunoasterea pura a Divinului, care se manifesta in mod direct prin Realizarea Sinelui, va conduce treptat la nasterea unei noi rase de oameni. Acum aceasta cunoastere nu mai este rezervata doar catorva privilegiati, asa cum se intampla in trecut, ci este disponibila tuturor.

Astfel, ultimul salt in evolutia noastra se va realiza in proportie de masa. Intreaga specie umana va putea fi reinnoita si transformata. Legile morale si dreptatea vor fi din nou universal respectate, iar fiintele umane vor convietui in pace, in armonie cu ele insele, cu ceilalti si cu intreaga natura.”
Shri Mataji Nirmala Devi, Era metamoderna

Sahaja Yoga:

Shri Mataji a dezvaluit lumii cunoasterea si practica Sahaja Yoga incepand cu 1970.

Meditatia Sahaja Yoga este bazata pe experienta Realizarii Sinelui, ca urmare a activarii in fiinta umana a energiei subtile de natura divina numita Kundalini. Prin metoda initiata de Shri Mataji, experienta activarii lui Kundalini a devenit accesibila maselor largi. Procesul transmiterii acestei experiente en masse anunta implinirea profetiilor Scripturilor tuturor religiilor si traditiilor despre o epoca a renasterii spirituale.

Realizarea Sinelui reprezinta saltul final in evolutia constiintei umane, care dobandeste o noua dimensiune - constiinta vibratorie -, prin care realitatea si adevarul absolut pot fi percepute la nivelul sistemului nervos central. Ca rezultat al acestei dezvoltari a constiintei, evolutia spirituala se produce fara efort, individul redobandeste virtutile moralitatii, iar instalarea echilibrului - fizic, mental si emotional - conduce catre integrarea fiintei si a personalitatii.

Shri Mataji explica faptul ca trezirea acestei energii este imperios necesara pentru obtinerea pacii la nivel global. "Lumea se afla intr-o stare de criza care va fi rezolvata doar de catre oameni iluminati. Trezirea lui Kundalini ilumineaza, iar Sahaja Yoga trezeste energia Kundalini in mod spontan", explica Shri Mataji.

De peste 35 de ani Shri Mataji a calatorit neobosit in intreaga lume, a tinut mii de conferinte publice in cadrul carora a dat Realizarea Sinelui en masse, a acordat numeroase interviuri pentru televiziuni si posturi de radio, a fost subiectul altor mii de articole de presa.

Discursul sau subliniaza importanta serviciului public si a sacrificiului confortului personal, afirma integrarea tuturor religiilor, care trebuie respectate si intelese ca expresii ale unei spiritualitati comune.

Viata sa a fost o cruciada impotriva sectarismului ingust si a rasismului, impotriva violentei si a falsilor maestri spirituali care isi insala si manipuleaza discipolii. A militat si militeaza deopotriva pentru pacea mondiala, pentru protectia copiilor, a familiei si a valorilor fundamentale.

Milioane de oameni, fara deosebire de rasa, religie, varsta sau statut social practica astazi Sahaja Yoga in peste 90 de tari din intreaga lume. Meditatia si tehnicile de echilibrare Sahaja Yoga sunt predate si in cadrul unor programe specializate, in diverse institutii, in spitale, in centre de reabilitare pentru tratarea cazurilor de dependenta de alcool si droguri.

Tot mai multe cercetari stiintifice si clinice publicate atesta eficacitatea metodei ca terapie alternativa in tratarea a numeroase afectiuni.

Sahaja Yoga este predata in mod gratuit. Cum potentialul constientizarii sinelui este innascut in fiecare fiinta umana, acesta nu poate deveni scopul vreunei afaceri si nu poate argumenta obtinerea de beneficii banesti. “Nu putem plati pentru evolutia noastra spirituala", mentioneaza Shri Mataji.

Shri Mataji a sustinut 6 conferinte publice de Sahaja Yoga in Romania in perioada 1990-1996:

- 16 si 17 octombrie 1990 - Sala Palatului, Bucuresti;
- 21 iulie 1992 - Sala Polivalenta, Bucuresti;
- 7 septembrie 1993 - Sala Polivalenta, Bucuresti;
- 2 septembrie 1994 - Sala Polivalenta, Bucuresti;
- 1 august 1995 – Sala Polivalenta, Bucuresti;
- 9 iulie 1996 – Sala Polivalenta, Bucuresti.

La 2 august 1995, Domnia Sa a fost invitata de Universitatea Ecologica din Bucuresti sa sustina o conferinta medicala cu tema “Medicina si traditie indiana”, prilej cu care i s-a acordat titlul de Doctor in Stiinte Cognitive de catre aceasta institutie.

Note de biografie:

Shri Mataji Nirmala Devi s-a nascut la Chindwara, in India, la 21 martie 1923, intr-o familie crestina, descendenta a istoricei dinastii Shalivahan.

Tatal sau, Prasad Rao Salve, reputat erudit, cunoscator a 14 limbi, a tradus Coranul in marathi. Apropiat al lui Mahatma Gandhi, dupa cucerirea independentei a fost primul membru crestin ales al Congresului Uniunii Indiene si membru al Adunarii Constituante care a elaborat prima constitutie a Indiei libere. Mama sa, Cornelia Salve, a fost prima femeie din India distinsa cu o diploma de onoare in matematica.

Copil fiind, Nirmala Salve si-a petrecut vacantele alaturi de parinti in ashramul lui Gandhi. Acesta a fost impresionat de intelepciunea si de maturitatea sa.

Si-a dedicat anii tineretii miscarii de rezistenta impotriva ocupatiei britanice, numarandu-se printre liderii miscarilor studentesti. In 1942 a fost inchisa alaturi de alti tineri.

A urmat studii de medicina si psihologie in Lahore, apoi s-a casatorit in 1947 cu dl Chandrika Prasad Srivastava, membru eminent al administratiei de stat, ales mai tarziu Secretar General al Organizatiei Maritime Internationale a Natiunilor Unite (UNIMO), pe o perioada de 4 mandate (16 ani). Acesta a fost innobilat cu titlul de cavaler de catre Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit si a detinut functia de secretar personal in cabinetul Primului Ministru Lal Bahadur Shastri intre anii 1964-66.

Recunoastere internationala:

- nominalizata de doua ori la Premiul Nobel pentru Pace;
- 1998 – premiul Unity pentru intelegere internationala al Fundatiei Unity, India;
- 1997 si 2000 – Congresul SUA ii dedica Proclamatii de recunoastere care sunt incluse in Analele Congresului;
- 1996 – Premiul international La Pleiade al ANCIS, Roma, Italia;
- 1995 – 1997 - recunoscuta si intampinata cu Declaratii de primarii catorva orase din Australia (Sydney, Newcastle etc.);
- 1995 – Medalia de Aur pentru pace a ECOFORUM, Bulgaria;
- 1995 – oaspete oficial al guvernului chinez; discurs la a 4-a Conferinta Mondiala a Femeilor de la Beijing;
- 1995 – titlul de Doctor in Stiinte Cognitive acordat de Universitatea Ecologica din Bucuresti;
- 1994 – titlul de Membru onorific al prezidiului Academiei Petrovskaya de Stiinte si Arte din Sankt Petersburg;
- 1993 – discurs inaugural la Conferinta internationala „Medicina si Cunoasterea Sinelui”, Sankt Petersburg;
- 1992 – 2000 – recunoscuta si intampinata cu Declaratii de primarii mai multor orase din cele doua Americi (Los Angeles, British Columbia, Berkeley, Philadelphia, Cincinnati, Yonkers, Brasilia, Vancouver, Ottawa, Toronto etc.);
- 1989-1994 – invitata la ONU pentru 4 ani consecutiv sa vorbeasca despre modalitatile de realizare a pacii mondiale;
- 1989 – Medalia Pacii a Natiunilor Unite;
- 1989 – protocol de colaborare intre Life Eternal Trust (Sahaja Yoga) si Ministerul Sanatatii din URSS in domeniul cercetarii medicale;
- 1986 – declarata personalitatea anului in Italia.

Institutii fondate:

- 1990 - The International Sahaja Public School (ISPS) in Dharamsala, India;
- 1995 - Academia de Muzica Clasica Indiana si Arte “Shri P. K. Salve Kala Pratishthan” , Vaitarna, India;
- 1996 - Compania internationala de teatru „Theatre of Eternal Values
- 1996 - Centrul International Sahaja Yoga de Cercetare si Sanatate , New Mumbai- Belapur, India;
- Un centru international de cercetare a cancerului, Mumbai, India;
- 2003 - Vishwa Nirmal Prem Ashram - Centru pentru femei nevoiase si orfani, Greater Noida, Delhi, India;
- 2005 – Fundatia Mondiala Shri Mataji Nirmala Devi Sahaja Yoga , Cabella Ligure, Italia;
- 2008 - Centrul International Sahaja Yoga de Cercetare si Sanatate, Greater Noida, India.
- 2009 – Scoala Internationala Sahaj din Cabella Ligure, Italia.

Shri Mataji Nirmala Devi a incetat din viata la 23 februarie 2011 la Genova, Italia, in varsta de 88 de ani.

 
SAHAJA YOGA - ROMANIA Imprimare E-mail

SAHAJA YOGA - ROMANIA este o asociatie nonprofit infiintata cu avizul Ministerului Culturii in ianuarie 1991, prin Sentinta nr. 68 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

Asociatia isi are sediul social in Bucuresti, str. Odei nr. 30, sector 4.
La nivel local asociatia isi desfasoara activitatea prin structuri teritoriale fara personalitate juridica, denumite centre regionale. In prezent numarul centrelor regionale este de 37.

SCOP, OBIECTIVE SI ACTIVITATI

SCOP: Asociatia are ca scop prezentarea si popularizarea cunostintelor teoretice si practice de Sahaja Yoga.
Metoda de meditatie SAHAJA YOGA, initiata in 1970 de doamna Shri Mataji Nirmala Devi, este bazata pe experienta Realizarii Sinelui, ca urmare a activarii in fiinta umana a energiei subtile Kundalini. Experienta activarii lui Kundalini - devenita accesibila prin SAHAJA YOGA maselor largi - reprezinta implinirea profetiilor Scripturilor tuturor religiilor despre o epoca a renasterii spirituale. Ea aduce saltul final in evolutia constiintei umane, care dobandeste o noua dimensiune: constiinta vibratorie. Realitatea si adevarul absolut ajung a fi percepute la nivelul sistemului nervos central. Ca rezultat al acestei dezvoltari a constiintei, evolutia spirituala se produce fara efort, individul redobandeste virtutile moralitatii, iar instalarea echilibrului fizic, mental si emotional conduce la integrarea fiintei si a personalitatii.

OBIECTIVE
• implinirea personalitatii individului prin transformare spirituala interioara, revelarea si dezvoltarea calitatilor interioare latente, dobandirea unei constiinte superioare a echilibrului si armoniei;
• realizarea unui echilibru social global bazat pe principiile eticii și moralitatii;
• promovarea idealurilor de toleranta si intelegere intre toate culturile lumii;
• promovarea principiilor autoperfectionarii, respectului reciproc, echitatii, compasiunii si tolerantei in cadrul societatii;
• promovarea respectului fata de natura.

ACTIVITATI
• organizarea de:

Conferinte publice de prezentare a metodei Sahaja Yoga
Incepand cu 1990 asociatia organizeaza anual conferinte publice de prezentare a metodei Sahaja Yoga in centrele regionale, in alte orase si comune.

1.jpg

Conferinte publice mai importante:
Bucuresti:
◦ 23 octombrie 1999 - Sala Palatului;
◦ 3 octombrie 2000 - Meridian Club;
◦ 17 noiembrie 2001, Studioul „Mihail Jora” al Radiodifuziunii Romane - Conferinta publica cu tema: „Realizarea Sinelui - Soluția pentru criza globală a lumii contemporane”;
◦ 4 martie 2006, Studioul „Mihail Jora” al Radiodifuziunii Romane - Conferinta publica „Realizarea Sinelui – o revolutie in constiinta pentru mileniul trei” si Conferinta de presa cu tema „Evolutia spirituala si yoga in mileniul trei”, sustinute de dl. Gregoire de Kalbermatten, Elvetia, diplomat ONU, in calitate de invitat de onoare pentru celebrarea ERD 2006 - Ziua Europeana a Realizarii Sinelui.
◦ 22 septembrie 2007, Muzeul Țăranului Român – Conferinta publica cu prilejul “Zilei Europene a Realizarii Sinelui” 2007;

Conferinte publice cu prilejul ERD (European Realisation Day) 2006: Ploiesti – Filarmonica de Stat “Paul Constantinescu"; Cluj – Casa Municipală de Cultură;Timisoara – Liceul “Bela Bartok”; Iasi – Clubul CFR, Râpa Galbena; Oradea – Casa de Cultură a Municipiului; Sighisoara – Colegiul “Mircea Eliade”; Reghin – Casa de Cultură “Eugen Nicoară”; Bistrita – Casa de Cultură "George Coșbuc"; Tulcea – Casa Cărții.

Conferinte publice cu prilejul ERD 2007: Brasov – Muzeul de Arta; Iasi – Clubul CFR, Râpa Galbenă; Lugoj – Casa de Cultura a Municipiului; Medias - Muzeul Municipal; Ploiesti - Casa de Cultura a Sindicatelor; Reghin - Casa de Cultura “Eugen Nicoara”; Resita – Casa de Cultura a Sindicatelor; Sannicolau Mare - Primarie; Sighisoara – Clubul Pensionarilor; Timisoara – Facultatea de Muzica; Tulcea – Casa Cărții (Biblioteca județeană); Zalau – Casa de Cultura a Sindicatelor.

Alte conferinte publice in tara:
◦ Braila: 4-5 septembrie 1992 –  Teatrul de păpuși;
◦ Galati: 28-29 august 1993; 10 mai 2002;
◦ Buzau: 21 martie 2002 – Casa de Cultura;
◦ Ramnicu Valcea: 27 iulie 2002 – Muzeul de Arta;
◦ Sibiu: 13 august 2002 – Teatrul Radu Stanca;
◦ Alba Iulia: 14 august 2002;
◦ Tulcea; 4 iulie 1998; 11 mai 2002;
◦ Brasov: 20 martie 2004, Teatrul Dramatic “Sica Alexandrescu”;
◦ Pitesti: 5 noiembrie 2005, Teatrul “Alexandru Davila”;
◦ Giurgiu: 30 iulie 2005 - Casa de Cultură „Ion Vinea”;
◦ Baia Mare: 27 septembrie 2008, Teatrul de papusi;
◦ Targoviste: 4 martie 2009, conferinta “Evolutie spirituala – Adevar universal” de prezentare a metodei Sahaja Yoga, Muzeul de Istorie Targoviste.

Conferinte medicale
1995: Universitatea Ecologica Bucuresti, Facultatea de stiinte cognitive si parapsihologie: Conferinta “Medicina si traditie indiana” sustinuta de doamna Shri Mataji Nirmala Devi – 2 august 1995;
1996:
◦ Institutul de igiena si sanatate publica Bucuresti: Conferinta “Traditia indiana de abordare integrativa (holistica) a medicinii” sustinuta de Prof. dr. Umesh C. Rai, India – 20 mai 1996;

◦ participare la Conferinta internationala “Medicina holistica si Yoga” organizata la Sofia de Academia Nationala de Sport si Federatia Bulgara de Yoga in perioada 17-18 mai 1996, cu lucrarea dr. Ovidiu Paun: “Efectele meditatiei Sahaja Yoga”.

◦ 28 martie 1998 - Conferinta medicala tinută de dr. Ovidiu Paun la Casa de Cultură a Sindicatelor Braila.

 

Cursuri de inițiere și aprofundare a metodei Sahaja Yoga

2.jpgCursuri gratuite de initiere si aprofundare in metoda Sahaja Yoga se desfasoara in prezent in peste 30 de orase din tara. http://www.sahajayoga.ro/index.php/Cursuri-de-initiere/Cursuri-de-initiere/

Pavilioane in parcuri
Bucuresti: 2004-2008 – Pavilioane in parcuri bucurestene in perioada verii: Herastrau, Parcul Tineretului, Parcul Drumul Taberei;
Brasov: 9-12 mai 2002 – Parcul Central, in cadrul “Zilelor Brasovului”;
Sinaia: 21-22 iunie 2003 - Parcul "Dimitrie Ghica";
Tulcea: august 2004 – Faleza;
Braila: Faleza Dunarii si Parcul Monument: 2002-2008;
Galati: 2006; 22 septembrie 2007;
Timisoara: Parcul rozelor: 2007-2008;
Cluj: septembrie 2007, pavilion in Parcul Central;
Oradea: septembrie 2007;
Focsani – septembrie 2007, Piața Moldovei;
Bistrita – 22-23 septembrie 2007, Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc”.
Cernavoda: august 2008.

Expoziții de Sahaja Yoga si ale artistilor sahaj

◦ Bucuresti:
10-26 iulie 1992, Muzeul National de Istorie: expozitie de Sahaja Yoga inaugurata la 10 iulie 1992 de doamna Shri Mataji Nirmala Devi;
17 noiembrie 2001, Casa Radio - expozitie de Sahaja Yoga;
16 aprilie 2005, Sala Dalles: expozitie de pictura a artistelor sahaj Steluta Nistorescu si Sangeeta Renard;
17-26 septembrie 2005, Casa de Cultura “Friedrich Schiller”: expozitie de pictura Steluta Nistorescu;

◦ Sighisoara: expoziție Sahaja Yoga: 27-29 iulie 2001 - Casa de Cultură “Ciprian Porumbescu”;
◦ Ramnicu Valcea: expozitie Sahaja Yoga la Teatrul Ariel, iulie 2002;
◦ Resita, Casa de cultura a sindicatelor: 27 iulie – 10 august 2002;
◦ Deva: expoziție Sahaja Yoga: Casa de Cultura Deva: 14-26 octombrie 2002;
◦ Turda: expozitie de arta indiana: imbracaminte, podoabe, obiecte de cult si manufactura – Cercul Militar, 13-16 iunie 2002;
◦ Constanta: expozitia sahaj “Tradiții străvechi și filosofii indiene” - 17 – 24 mai 2003, Biblioteca Județeana Constanța.
◦ Slatina: expozitie Sahaja Yoga: 28-29 iunie 2003, Casa Tineretului;
◦ Tulcea: 16-23 februarie 2003;
◦ Cluj: expozitii Sahaja Yoga: 10-13 octombrie 2006 - Cinematograful Arta;
◦ Iasi: expozitii de Sahaja Yoga:
4 martie 2006, Clubul CFR, Rapa Galbena;
19-24 iulie 2007, Parcul Copou.
◦ expoziții ale sculptorului sahaj Valeriu Piron din Braila: Pitesti: 22-23 septembrie 2007 - Centrul Cultural Pitești si Resita: 29-30 septembrie - Casa de Cultura.
◦ Braila: expozitie Sahaja Yoga - aprilie 1998; expozitie de Arta si spiritualitate indiana – Cercul Militar, 1-7 iulie 2007;
◦ Brasov: expozitii Sahaja Yoga: 22 martie 2008 - International Trade Center;
◦ Ploiesti: expozitii Sahaja Yoga: Filarmonica „Paul Constantinescu” - 4 martie 2006; 22 martie 2008 - Casa Sindicatelor;

Manifestări artistice:
Spectacole de muzica si dans clasic indian:

Asociatia are trei grupuri specializate in interpretarea muzicii indiene clasice si devotionale: SAHAJ GROUP, SANGEET LAHARI si NIRMAL BHAKTI.

3.jpg


                                   

 

 

 

 

Spectacole organizate in tara:

◦ 1994: Concert de debut SAHAJ GROUP la Cluj - 7 mai 1994;
◦ 1995: Concerte SAHAJ GROUP: Concert de qawwali - 18 octombrie 1995, Sala Dalles, Bucuresti; concert la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacau;
◦ 1999: Concert SAHAJ GROUP cu ocazia Zilei Independentei Indiei, cu particparea ES, Ambasadorul Indiei la Bucuresti - 20 august 1999;


◦ 2000: Concerte SAHAJ GROUP si NIRMAL BHAKTI: 26 august 2000 - Studioul “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Romane, 2 septembrie 2000 – Sala ARCUB, 29 iulie 2000 - Festivalul de artă medievală de la Sighișoara;
Concerte SAHAJ GROUP: mai 2000 - Conservatorul de Muzica din Timisoara; februarie 2000 - Biserica Reformata din Bucuresti;
Concerte NIRMAL BHAKTI: august 2000 – Braila; 3 octombrie 2000 - Clubul Meridian, București.

◦ 2001: Concerte SAHAJ GROUP si NIRMAL BHAKTI in cadrul Festivalul de artă medievală de la Sighișoara – 28 iulie 2001; 14 august 2001, “Meridian Club”, Bucuresti;
Concert SAHAJ GROUP la Filarmonica de Stat Transilvania, Cluj-Napoca;
Concerte NIRMAL BHAKTI: 10-11 august 2001 - Mamaia, Constanta si Cernavoda;
4.jpg                                   

   

 

 

 

 

◦ 2002:
Concert SAHAJ GROUP: Sala ARCUB, Bucuresti, 16 martie 2002.
Concerte SANGEET LAHARI: 15 august 2002 - Salina Turda si Cercul Militar Turda; 17 august 2002 - Filarmonica de Stat Transilvania: Casa Universitarilor, Cluj-Napoca;
Concert NIRMAL BHAKTI: 27 iulie 2002 – Muzeul de Arta Ramnicu Valcea;

◦ 2003:
Concerte SAHAJ GROUP si SANGEET LAHARI la Bucuresti: 29 martie 2003, Teatrul Tandarica; 21 august 2003, Biserica Anglicana a Invierii; Ploiesti: 11 octombrie 2003, Filarmonica „Paul Constantinescu”;
concerte NIRMAL BHAKTI: 18 Ianuarie 2003 - Casa Culturii Reghin;  concert de Ziua Adolescentilor - 11 mai 2003, Piata Revolutiei, Bucuresti; concert de Ziua copiilor - 31 mai 2003, Palatul Culturii, Ploiesti; 1 iunie 2003 - TIBCO, ROMEXPO Bucuresti; 21-22 iunie 2003 - Parcul "Dimitrie Ghica", Sinaia.
◦ 2004:
Concerte NIRMAL BHAKTI - Liceul de Arta Constanta si in cadrul EXPOZODIAC Timisoara;
Bucuresti, 22 aprilie 2004 - concert Chaitanya si SAHAJ GROUP in cadrul Festivalului Cărții "Cafeneaua literar -artistică".

◦ 2005:
Concerte SANGEET LAHARI la Bucuresti: Art Jazz Club, Lăptăria lui Enache, Teatrul Mic;
16 aprilie 2005 - Concertul NEPALI, Sala Dalles; 2 octombrie 2005 - Festivalul “Carte si Arte”, Teatrul National Bucuresti; 25 iunie 2005 - concertul SWARA, Casa de Cultura “Friedrich Schiller”;
25 februarie 2005 - Filarmonica de Stat "Dinu Lipati", Satu Mare; 26 februarie 2005 - Casa de Cultura a Municipiului, Oradea; 27-29 mai 2005 – concerte in cadrul EXPOZODIAC Conexiuni Spirituale 2005, Expovest Timișoara;
Concerte NIRMAL BHAKTI: 17 iulie 2005 - parcul Cazinoului din Sinaia; 30 iulie 2005 - Casa de Cultură „Ion Vinea”, Giurgiu; 28 august-2 septembrie 2005 – tuneu pe litoral: Mamaia, Navodari, Constanta; 1 octombrie 2005 - Festivalul “Carte si Arte”, Teatrul National Bucuresti; 5 noiembrie 2005 - Teatrul “Alexandru Davila” Pitesti;

◦ 2006:
concerte SAHAJ GROUP: 4 martie 2006, Studioul „Mihail Jora” al Radiodifuziunii Romane; concert SAHAJ GROUP si NIRMAL BHAKTI in cadrul Festivalului "Carte și Arte", 8 decembrie 2006 - Teatrul National Bucuresti;
concerte SANGEET LAHARI: 4 martie 2006 - Clubul CFR, Rapa Galbena, Iasi; 14 octombrie 2006 - Casa Armatei, Cluj; 15 octombrie 2006 - Casa de Cultură a Municipiului, Oradea.
concerte NIRMAL BHAKTI: Ateneul Popular "Maior Gh. Pastia", Focșani - 28 ianuarie 2006; Filarmonica „Paul Constantinescu”, Ploiești -  4 martie 2006;
5.jpg◦ 2007:
concerte SAHAJ GROUP: 23 februarie 2007 – Teatrul National, concert in cadrul Body Mind Spirit Festival; 26 martie 2007 - Biblioteca Metropolitana Bucuresti; 8 septembrie 2007 - Targoviste, Parcul Chindia, in cadrul “Zilelor orasului”; 8 decembrie 2007 – EXPOEZOTERIC Oradea, Casa de Cultura a Sindicatelor;
concerte NIRMAL BHAKTI: 24 si 25 februarie 2007 – Teatrul National Bucuresti, concerte in cadrul Body Mind Spirit Festival; septembrie 2007 - concert NIRMAL BHAKTI la Ocna Mures; 22 septembrie 2007 – Ploiesti, Casa de Cultura a Sindicatelor; concerte in cadrul, Festivalului “Carte si Arte”,.
concerte SANGEET LAHARI: 22 septembrie 2007 - Clubul CFR, Râpa Galbenă.

◦ 2008:
concerte SAHAJ GROUP: 3 mai 2008 - “Songs of Belous”, concert omagial Hemendrakumar Prasadraoji Salve, Studioul “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Romane; Concert in cadrul Harmony Salon - 10 mai 2008, ROMEXPO;17 mai 2008 - Concert  in “Noaptea muzeelor” la Muzeul National de Geologie Bucuresti; 21 iunie 2008 – Sala Palatului, concert in cadrul Salonului international de psihologie; 5 iulie 2008 - Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu; 12 iulie 2008 – Sala Club Progresul, Braila;13 iulie 2008 - Teatrul “Jean Bart”, Tulcea; 25 septembrie 2008 – concert in cadrul Festivalului “Carte si Arte”, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”;
Concerte NIRMAL BHAKTI: Ploiesti: 22 martie 2008 - Casa Sindicatelor; Bucuresti: 19 aprilie 2008 – concert in cadrul Body Mind Spirit Festival; 11 mai 2008 - concert in cadrul Harmony Salon, ROMEXPO.
Concerte SANGEET LAHARI: 21 martie 2008, Rapa Galbena, Clubul CFR; 12 iulie 2008 – Sala Club Progresul, Braila; 13 iulie 2008 - Teatrul “Jean Bart”, Tulcea.

◦ 2009: Concerte NIRMAL BHAKTI: 28 martie 2009 – concert in cadrul Body Mind Spirit Festival, Sala Palatului.


Concerte si turnee organizate in strainatate:
1995 - turneu european SAHAJ GROUP cu concerte la: Istanbul; 24 iunie 1995 – Filarmonica din Sofia; Budapesta si Cabella Ligure, Italia; concerte in India la Nargol, Ganapatipule si Delhi;
1996 – concerte SAHAJ GROUP la Nagpur - India si in Bulgaria;
1996, 1998, 2001, 2007 si 2008 – concerte SAHAJ GROUP in Italia;
1997 - concerte SAHAJ GROUP la Graz - Austria si Lisabona - Portugalia;
1998-2002 - concerte SAHAJ GROUP la Istanbul - Turcia;
2000-2001 - concerte SAHAJ GROUP la Budapesta;
2001-2003 – turnee SANGEET LAHARI in Italia: Cabella Ligure, Milano, Torino, Pavia, Vigevano;
2002 – concert SANGEET LAHARI la Frankfurt;
2002,2003 - concerte SANGEET LAHARI la Budapesta;
2002-2004 - concerte SANGEET LAHARI la Chisinau;
2004 – concerte SANGEET LAHARI la Barcelona, Bruxelles, Borotin – Cehia si Bratislava - Slovacia.
iulie 2004 si iulie 2005 – turnee SANGEET LAHARI in Franta: Cannes, Nise, Montpellier, Saint Remy, Marseille, Sette, Toulouse;
2006 - concert SANGEET LAHARI în Tabăra de copii de la Vadul lui Vodă, Republica Moldova: 10 iunie 2006;
26 ianuarie 2008 - concert SAHAJ GROUP la Centrul Cultural CZKD din Belgrad, cu ocazia Zilei Republicii India, cu participarea ES Dl. Ajay Swarup, ambasadorul Indiei in Serbia;
18 noiembrie 2008 - “RHYTHM OF THE HEART”, concert SAHAJ GROUP pe scena Operei din Ruse.

6.jpg
7.jpg

                               


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concerte de promovare a muzicii clasice indiene:
prin invitarea unor reputati artisti indieni, cu sprijinul Ambasadei Indiei la Bucuresti:        

◦ 2-9 iunie 2007: turneul “The Strings of Emotions” al muzicienilor indieni Avaneendra Sheolikar – sitar si Sandesh Popatkar – tabla;
2 iunie: Bucuresti – Studioul “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Romane, cu participarea ES Dl. Ram Mohan, Ambasadorul Indiei la Bucuresti; 3 iunie: Braila - Teatrul „Maria Filotti”; 4 iunie: Brasov - Centrul Cultural „Reduta”; 5 iunie: Ploiesti - Teatrul „Toma Caragiu”; 7 iunie: Tirgu Mures - Casa de Cultură „Mihai Eminescu”; 8 iunie: Bistrita - Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”; 9 iunie: Cluj - Casa Armatei.

◦ 5-8 august 2008: seria de concerte de muzica clasica indiana “Blossoming Glory of Raag” avandu-i ca interpreti pe muzicienii indieni Avaneendra Sheolikar – sitar si Sandesh Popatkar – tabla;
5 august: Iasi – Casa de Cultura a Studentilor; 7 august: Bucuresti – Studioul “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Romane; 8 august: Ploiesti - Casa de Cultura a Sindicatelor.

reportaj la TVR Cultural despre seria de concerte “Blossoming Glory of Raag”:


◦ 30 noiembrie 2008: Concertul INDIALUCIA – un proiect fusion al polonezului Miguel Czachowski de Flamenco și muzică clasică indiană - Sala “Mihail Jora” a Radiodifuziunii Romane, avandu-i ca interpreti pe muzicianul Indian Sandesh Popatkar la tabla si membrii grupului „Viva Flamenco!”.


8.jpg9.jpg

                       

 

 

 

 

 

 

 

Spectacole de prezentare a culturii si spiritualitatii indiene:

Bucuresti:
◦ Spectacol de muzica si dans clasic indian in ciclul "Lumea mai aproape", prilejuit de Ziua Independentei Indiei - Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române, 26 august 2000;
◦ Spectacol de lansare a CD-ROM-ului interactiv "Spirituality Enlightened", produs in colaborare cu LIBRA Communications, in prezenta ES Domnului Rajiv Dogra, Ambasador al Indiei la București – Sala ARCUB, 2 septembrie 2000;
◦ Spectacole dedicate celebrarii Zilei Independentei Indiei: Meridian Club: 15 august 1996; 14 august 2001; Sala ARCUB: 17 august 2002.
◦ Shivaratri Fest, spectacol de muzica si dans clasic indian dedicat sarbatorii indiene traditionale de Shivaratri - Sala ARCUB, 16 martie 2002;
◦ Spectacol de muzica, dans si prezentare de costum indian la Teatrul Tandarica - 29 martie 2003;
◦ Spectacol de poezie si prezentare a portului traditional indian in cadrul Cenaclului literar pentru tineri  - Teatrul “C.I.Nottara”, 7 mai 2003;
◦ Diwali Fest, spectacol de prezentare a sarbatorii traditionale indiene a luminilor – Sala ARCUB, 8 noiembrie 2003;
◦ Spectacolul “LAJJA sau despre castitate in lumea moderna” – Casa de Cultura “Friedrich Shiller”, 17 septembrie 2005;

Ramnicu Valcea: Spectacol de muzica si dans clasic indian in Parcul Zavoi cu prilejul Festivalului "Zilele Râmnicului" – 28 iulie 2002;

Cluj: 14 octombrie 2006 - Casei Armatei, prezentare artistică a costumului traditional indian.

Focsani: Seara culturala indiana cu prilejul Zilei Republicii Indiene – Ateneul Popular “Mr.Gh.Pastia”, 28 ianuarie 2006;

Ocna Mures: Seara culturala indiana - septembrie 2007.


Spectacole dedicate copiilor:
Ploiesti: Palatul Culturii, 31 mai 2003; Filarmonica “Paul Constantinescu”, 28 mai 2005;


10.jpg11.jpg

 

 

 

 

 

 

 


                             

 

 

Tabere de arta:
◦ Corbsori, Arges - 2003: Tabara internationala de studiu al muzicii clasice indiene;
◦ Bogda, Timis – 2004: Tabara internationala "NirmalArt" de muzica si arte frumoase (cursuri de muzica si dans clasic indian, pictură si sculptură).

Spectacole de teatru:
Trupa de teatru a asociatiei a realizat cateva productii ce au fost prezentate in tara si in strainatate, cu prilejul seminariilor internationale de Sahaja Yoga. Spectacole mai importante:

◦ “Isa, the Son of Man” – Istanbul, aprilie 2002 si mai 2002, Studioul Casandra din Bucuresti, in cadrul Zilelor Tineretului;

◦ “Jerusalem – or everyone is again Liberty” - piesa in 16 acte, inspirata de poemul Jerusalem al lui William Blake – Cabella Ligure, Italia, septembrie 2002;

◦ “Costumele” – spectacol de teatru-dans ilustrand lupta dintre bine si rau - Festivalul de Teatru pentru Tineret, Teatrul de Comedie, 20 mai 2003. 

◦ “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte” – adaptare dupa basmul lui Petre Ispirescu – Cabella Ligure, Italia, septembrie 2003.

◦ “The Prophet” - Spectacol de teatru-dans inspirat de poemul-eseu al lui Kahlil Gibran, imbinand elemente de pantomima Bharata Natyam si tehnici teatrale contemporane - Cabella Ligure, Italia, septembrie 2008.

    12.jpg

 

                                         

 

 

 

Participari in emisiuni radio si tv:
cu prezentarea metodei Sahaja Yoga, a spiritualitatii si artei clasice indiene, incepand cu 1990:

Budapesta: octombrie 2000 - prezentare televizata la postul RTL Klub a concertului SAHAJ GROUP de la Budapesta.

Bucuresti:
◦ TVR, 1990 – Redactia Viata Spirituala: Emisiunea “Interferente: Stiinta si Religie” – interviu cu dl. Antonio Mendez Nazare, reprezentant al Sahaja Yoga - Franta;
◦ Radio Romania Tineret: 16 iulie - 13 august 1999: ciclu de 5 emisiuni dedicate muzicii clasice indiene si SAHAJ GROUP, realizate de redactorul Radiodifuziunii Romane, domnul Aurelian Popa, in cadrul emisiunii “Politon Stereo”. Cu ocazia acestei serii de emisiuni au fost difuzate pe post si primele albume ale SAHAJ GROUP: “Sahaj Bhajans” si “Tunes of love”.
◦ TVR1, 20 februarie 2003 - SAHAJ GROUP invitat al emisiunii “Seara buna!”;
◦ Prima TV: noiembrie 2004 – emisiunea “Kensky Show”, 8 aprilie 2005 – interviu la Stirile Focus;
◦ OTV: noiembrie 2004 – emisiunea “Lumea de azi, lumea de maine”;
◦ Antena 1, 20 februarie 2005 - SAHAJ GROUP invitat al emisiunii “Duminica în familie”;

Ploiesti:
◦ Radio Prahova:
2001 – prezentare a metodei Sahaja Yoga;
2002 - interviu cu domnul Dan Costian, autorul cartii In Lumina Bibliei: Biblia si India;
2007-2008 - fragmente din concertele in Romania ale muzicienilor indieni Avaneendra Sheolikar si Sandesh Popatkar, insotite de prezentarea muzicii clasice indiene si a interpretilor.
◦ Alpha TV 2005: prezentarea spiritualitatii indiene si a unui minirecital al grupului NIRMAL BHAKTI in cadrul emisiunii “George Show”;
◦ PRAHOVA TV 2007-2008: difuzare integrala sau a unor fragmente din concertele in Romania ale muzicienilor indieni Avaneendra Sheolikar si Sandesh Popatkar.   

Timisoara:
◦ Radio Timisoara: 1995, 2006 - emisiuni de prezentare a metodei Sahaja Yoga si a muzicii clasice indiene; 2007, emisiunea "Personalitati de langa noi" - prezentarea cartii “Era Metamoderna” a lui Shri Mataji Nirmala Devi si a metodei Sahaja Yoga.

Iasi:
◦ TVR IAȘI: mai 1995 – prezentare Sahaja Yoga in cadrul emisiunii “Dicționar TV”.

Oradea:
TVS Oradea: 24 iunie 2006, emisiunea “Buna seara, Oradea!” – dans clasic indian cu Anda Albutiu si muzica clasica indiana cu grupul SANGEET LAHARI;

Turda:
Radio 21: decembrie 2001 - prezentare Sahaja Yoga; 16 august 2002 – Grupul SANGEET LAHARI invitat in emisiunea "Matinal";
Radio Transilvania: din 3 decembrie 2001, prezente de 15 minute in fiecare seara in cadrul rubricii "Incercari alternative".

Giurgiu:
◦ TV Muntenia: august-septembrie 2005 – prezentarea metodei Sahaja Yoga, a spiritualitatii indiene si a aspectelor de interferenta cu medicina ale metodei Sahaja Yoga intr-o serie de emisiuni: „Universalia”, „Ora medicala”, „Buna dimineata, Giurgiu”.

Baia Mare: Axa TV : octombrie 2008 – concert de muzica clasica indiana si prezentare Sahaja Yoga.
13.jpg
                                        
                                    


                                 


 

Reportaje si interviuri la Radio si TV cu prilejul conferintelor publice, concertelor, targurilor si expozitiilor:

Bucuresti: TVR Internațional: mai 2003; TVR Cultural: iunie si august 2008; TVR1: 8 iunie 2007 si august 2008; National Tv, Kanal D: iunie 2008; Realitatea Tv: noiembrie 2003, noiembrie 2007, iunie 2008;

TVR Iasi: august 2008;
TV Banat Resita: octombrie 2008; Prahova TV - Ploiesti: martie 2008; Focus TV – Baia-Mare: martie 2008;
TV Neptun – Constanta: mai 2003;
TV Muntenia – Giurgiu: iulie 2005;

Radio Romania International: 2002; Radio Romania Actualitati: iunie 2003; Radio Romania de Maine: martie si iunie 2008.

• lansari de carte si prezentari de film:

Lansari de carte:

Bucuresti:
◦ lansarea cartii “Adevarul despre yoga sau ce ar trebui sa stie un potential yoghin” de Dan Costian – Editura Valmi, Bucuresti 1993: Libraria “Mihai Eminescu”, 2 noiembrie 1993;
◦ 21 noiembrie 2003, conferinta cu tema: „Parcurgand in imagini volumele cartii In lumina Bibliei: Biblia si India” de Prof. Dr. Dan Costian – Casa de Cultura „Friedrich Schiller”;
◦ lansarea cartii lui Gregoire de Kalbermatten, “Duhul Adevarului: Timp implinit” – Editura WND, Bucuresti 2004: 4 martie 2006, Sala ARCUB – in prezenta autorului;
14.jpg15.jpg


                          

 

 

 

  Braila:
◦ Martie 1994 – lansarea cartii “Adevarul despre yoga sau ce ar trebui sa stie un potential yoghin” de Dan Costian – Editura Valmi, Bucuresti 1993, in prezenta autorului;
◦ iunie 1996 – lansarea cărții “Imn florii albe de lotus” la Casa Tineretului, in prezența autoarei Ana Luiza Toma;

Tulcea:
◦ 1997 - lansarea cărții "Crăiasa Zăpezii"  a Anei-Luiza Toma la Casa Armatei.
◦ lansarea cartii lui Gregoire de Kalbermatten, “Duhul Adevarului: Timp implinit” – Editura WND, Bucuresti 2004: 4 martie 2006, Tulcea – Casa Cărții.
 
Pitesti:
◦  25 noiembrie 2003, conferinta cu tema: „Parcurgand in imagini volumele cartii In lumina Bibliei: Biblia si India” de Prof. Dr. Dan Costian - Casa Cartii, Centrul Cultural Pitesti;
Ploiesti:
◦ lansarea cartii lui Gregoire de Kalbermatten, “Duhul Adevarului: Timp implinit” – Editura WND, Bucuresti 2004: Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești, 29 ianuarie 2005;

Prezentari de film:

◦ "Immaculata – The Vision": o productie VND 1995, documentar biografic dedicat lui Shri Mataji Nirmala Devi.

Bucuresti:
2 septembrie 2000, Sala ARCUB; 3 octombrie 2000, Clubul Meridian; 29 martie 2003, Teatrul Tandarica.

16.jpg17.jpg
                       

 

 

 

 

 

 

 

◦ “NIRMALA DEVI - Freedom and Liberation”: o productie 2006 a devifilm GbR in coproductie cu Universitatea de Televiziune si Film din Munchen si Bayerischer Rundfunk Claudia Gladziejewski; scenariul si regia Carolin Dassel.

Documentar artistic dedicat lui Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga si prezentat in premiera in Romania in luna martie 2008, in cadrul manifestarilor prilejuite de celebrarea in intreaga lume a celei de-a 85-a aniversari a doamnei Shri Mataji:
Bucuresti: 23 martie, Sala Radio; Bacau: 23 martie, Complexul Muzeal "Iulian Antonescu"; Baia Mare: 24 martie, Biblioteca judeteana "Petre Dulfu"; Bistrita: 21 martie, Complexul Muzeal Bistrita Nasaud; Brasov: 22 martie - INTERNATIONAL TRADE CENTER; Braila: 22 martie, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale; Cluj Napoca: 21 martie, Casa Armatei; Deva: 22 martie, Casa de Cultura "Dragan Muntean"; Iasi: 20 martie, Casa de Cultură "Mihai Ursachi" - Copou; 21 martie, ora 18.00 - Rapa Galbena, Clubul CFR; 22 martie, Ateneul Tatarasi; Medias: 22 martie, Muzeul Municipal Medias; Oradea: 19 martie, Casa de Cultura a Municipului; Ploiesti: 22 martie, Casa Sindicatelor; Reghin: 21 martie, Casa de Cultura "Eugen Nicoara"; Resita: 22 martie, Casa de Cultura a Municipiului; Sighisoara: Sambata 22 martie, Sindicatul Pensionarilor; Targu Jiu: 23 martie, Muzeul Judetean Gorj "Alexandru Stefulescu"; Targu Mures: 22 martie, Teatrul "Ariel"; Timisoara: 21 martie, Facultatea de Muzica; Tulcea: 22 martie, Biblioteca Judeteana Tulcea; Zalau: 23 martie, Casa de Cultura a Sindicatelor.

• participari la târguri, festivaluri, seminarii din țară și străinătate

Saloane de carte:

Bucuresti:
◦ Targul International de Carte Bookarest, Teatrul National Bucuresti, editiile 2000-2005;

◦ Festivalului Cărții “Cafeneaua literar artistică”, Bucuresti: 22-26 aprilie 2003, Parcul Kiseleff; Centrul Cultural Metropolitan pentru Tineret, 20-24 aprilie 2004;

◦ Festivalul “Carte si Arte”, editiile 2005-2008: Teatrul Național Bucuresti: 29 septembrie - 3 octombrie 2005; 7-11 decembrie 2006; Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”: 4-7 octombrie 2007; 24-28 septembrie 2008.

Iasi: Salonul Național de Carte ediția a IX-a, 2000;

Saloane medicale, de psihologie si terapii alternative:

In cadrul acestor evenimente SAHAJA YOGA – ROMANIA a sustinut conferinte si workshop-uri de prezentare a metodei.

◦ Arad: Conferinta ANATECOR (Asociatia Nationala de Terapii Complementare din Romania), editiile 2002-2008;

◦ Bucuresti:
Salonul international de psihologie – Sala Palatului: 16-19 iunie 2005; 8-11 noiembrie 2007, 19-22 iunie 2008;
Body Mind Spirit Festival - Teatrul National Bucuresti: 23-25 februarie 2007 si Sala Palatului: 18-20 aprilie 2008 si 27-29 martie 2009;
Harmony Salon – ROMEXPO, 9-11 mai 2008.

◦ Brasov: Caravana Sanatatii si a Frumusetii - 19-22 martie 2009, International Trade Center;

◦ Timisoara:
EXPOZODIAC Conexiuni Spirituale: 11-13 iunie 2004; 27-29 mai 2005; 26 – 28 mai 2006, 25 - 27 mai 2007, Expovest Timișoara;
EXPOEZOTERIC – Casa Tineretului, 21-23 noiembrie 2008;
Ezotericfest, Casa Tineretului: 6-19 octombrie 2008 si 21-24 mai 2009;
EXPO SPA & WELLNESS - 19-22 martie 2009, Hala Timco;◦ Deva: Conferinta internationala pe teme medicale, editiile 2004-2006;

◦ Oradea: EXPOEZOTERIC: 6-9 decembrie 2007, Casa de Cultura a Sindicatelor; 6-8 martie 2009, Filarmonica de Stat Oradea;
◦ Cluj: EXPOEZOTERIC: 15-17 februarie 2008, Muzeul de Arta;
◦ Sibiu: EXPOEZOTERIC: 4-6 iulie 2008, Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.
◦ Satu Mare: EXPOEZOTERIC editia a V-a, 22-25 mai 2008, Casa de Cultura a Sindicatelor.
◦ Bistrita: EXPOEZOTERIC: 4-6 aprilie 2008, Complexul Muzeal Judetean Bistrita Nasaud.

Alte targuri si festivaluri:

Festivalul medieval de la Sighisoara: editiile 2000-2008 - stand Sahaja Yoga;
Targului National de Turism pentru Tineret, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti: 15 -17 mai 2003;
TIBCO Bucuresti, complexul ROMEXPO – editiile 2003-2007;

Participari la Seminariile internationale de Sahaja Yoga:

◦ Centrul Fundatiei Mondiale Sahaja Yoga de la Cabella Ligure, Italia: 1997-2009;
◦ Seminarii internationale in India la: Delhi, Pune, Chindwara: 1990-2009.

• editarea de publicatii si inregistrari audio-video de prezentare și popularizare a metodei si culturii Sahaja Yoga.
    18.jpg      19.jpg 20.jpg                            

 

 

 

 

 

Publicatii:

◦ Revista “Yoga Spontana” nr.1-8, cu suplimentul “Om-Medicina-Univers”.

◦ Dan Costian, Adevarul despre yoga sau ce ar trebui sa stie un potential yoghin – Editura Valmi, Bucuresti 1993;

◦ Jose Antonio Salgado, Sahaja Yoga lui Shri Mataji Nirmala Devi: O abordare jungiana - Editura Cautarea adevarului, Bacau 1996;

◦ Umesh C. Rai, Yoga si medicina – Editura Oscar Print, Bucuresti 1999;

◦ Shri Mataji Nirmala Devi, Era Metamoderna - Editura SPERANTA, Iasi 1999;

◦ Dan Costian, In Lumina Bibliei: Biblia si India, vol.I – Vechiul Testament - Editura NEMIRA, Bucuresti 1999;

◦ Dan Costian, In Lumina Bibliei: Biblia si India, Vol. II – Noul Testament - Editura SPERANTA, Iasi 2001;

◦ Gregoire de Kalbermatten, Duhul Adevarului: Timp implinit – Editura WND, Bucuresti 2004.

Newsletter-ul electronic: “Orizont Sahaj online” 2003 - 2007

  21.jpg 22.jpg                     

 

 

 

 

 

 

 

Editari albume de muzica clasica indiana:

◦ Albume SAHAJ GROUP: 1996 „Sahaj Bhajans”; 1999 „Tunes of love”; 2001 „Songs of Belous”; 2003 „Special Times”;
◦ Album SANGEET LAHARI: 2004 “Ananda Lahari – Inner Joy”.

Editari video:

◦ “Age of Ascent” – o productie SAHAJA YOGA – ROMANIA 2000;
◦ “Spirituality Enlightened” - CD-ROM interactiv - © LIBRA Communications 2000;
◦ “Brancusi about Brancusi…” - o productie SAHAJA YOGA - ROMÂNIA 2001, cu ocazia anului Brancusi (125 de ani de la nastere);
◦ Percepția Realității - O producție filmografică intuitivă LIFE ETERNAL TRUST, © WND 2001.

23.jpg24.jpg

 

 

 

 

 

 

                     • realizarea de programe în sprijinul unor instituții:

Centre de Plasament si gradinite: 

◦ București 2001: Centrul „Pinocchio”, Centrele de ocrotire „Salvați copiii”, „Sfânta Maria” - sector 5, Centrele Nr.1;3;9;12 – sector 1, „S.O.S. – Satele Copiilor”;
◦ Iasi: mai 2002 - Centrul de plasament Bucium; decembrie 2007 - Centrul de zi de recuperare și plasament a copiilor cu dizabilități;
◦ Timisoara: decembrie 2002 - Azilul de noapte si doua gradinite;
◦ Braila: Decembrie 1999 – spectacol la Școala Specială de fete; ianuarie 2004 – Centrul de plasament Braila;
◦ Tichilesti: 2004 - Centrul de Reeducare Tichilesti;
◦ Brasov: 14 februarie 2004, Orfelinatul „Poiana Soarelui”;
◦ Slatina: noiembrie 2005 - Centrele de plasament “Zorile” si “Speranta”;
◦ Bals: februarie 2008 - Centrele de plasament "Sfanta Maria” si "Floare de colt".

Camine de batrani, veterani de razboi:

◦ Braila: august 2001 – program la un camin de batrani;
◦ Iasi:  2000 - Casa Armatei, Conferință culturală pentru Asociația veteranilor de război; mai 2002 - programe muzicale la căminele de bătrani “Centrul de îngrijire și asistență socială Sf. Împărați Constantin și Elena” si “Sf. Parascheva”; 
◦ Timisoara: decembrie 2002, ianuarie 2003 - Programe artistice la camine de batrani din Timisoara, Bacova si Ciacova;
◦ Reghin: februarie 2001 - Caminul de batrani Reghin.

Penitenciare:

Timisoara 2000-2002 - Doua cicluri de cursuri de Sahaja Yoga cu detinutii din Penitenciarul Timisoara.

Minoritati etnice:

Iasi: decembrie 2001 si 2002 - Teatrul Luceafarul, Programe muzicale in cadrul spectacolelor dedicate Zilei Naționale a Minorităților Etnice din România.

Site-uri ale asociatiei:
www.sahajayoga.ro
www.realizareasinelui.ro
Adresa site international SAHAJA YOGA: www.sahajayoga.org