Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Vizitatori: 4662206
 
Prima Pagina
NIRMALA DEVI - Freedom and Liberation Imprimare E-mail

15x21cm.jpg

SAHAJA YOGA – ROMANIA in colaborare cu Casa de Cultura „Friedrich Schiller” prezinta joi 2 aprilie 2009, ora 18.00, documentarul artistic „NIRMALA DEVI - Freedom and Liberation” al tinerei regizoare Carolin Dassel.

Prezentarea filmului va fi gazduita de Casa Schiller, Str. Batistei nr.15. Manifestarea se inscrie in seria de evenimente dedicate celebrarii, la 21 martie, a celei de-a 86-a aniversari a doamnei Nirmala Srivastava – fondatoarea Sahaja Yoga.

O productie 2006 a devifilm GbR, scenariul si regia Carolin Dassel, filmul a avut premiera mondiala la Munchen in octombrie 2006. Carolin Dassel, regizor si producator, este licentiata in regie a Scolii de Film din München.

Coproducatori: Bayerischer Rundfunk si HFF - Academia de Televiziune si Film din München. Filmul a fost difuzat pentru prima oara de catre Radioteleviziunea Bavareza in octombrie 2006 si apoi reluat in octombrie 2007 pe canalul BR Alpha.

Ilustratia muzicala este semnata de Franco Tortora, un profesionist al scenei de film germane. O importanta contributie i-a revenit lui Gabi Ion, muzician roman stabilit in Franta, care sustine multiple linii melodice ale coloanei sonore: vocal, vioara, santoor, harmoniu și alte instrumente.

Documentarul creioneaza episoadele unei vieti de exceptie, puse in slujba emanciparii umanitatii. Materialele video de arhiva, marturiile directe ale protagonistilor, muzica si locatiile originale ale intamplarilor evocate construiesc o atmosfera de veritabila contemplativitate.

 

Sinopsis

Nirmala Srivastava, cunoscuta in intreaga lume ca Shri Mataji Nirmala Devi, s-a nascut la 21 martie 1923 intr-o familie crestina din statul indian Maharashtra. Parintii sai, Prasad si Cornelia Salve, erau descendenti directi ai dinastiei regale Shalivahana. Inca de copil Nirmala a avut constiinta darului unic pe care urma sa-l aduca umanitatii: Realizarea Sinelui – experienta spirituala promisa de toate religiile si traditiile spirituale.

Inspirata de parintii sai, profund implicati in lupta de eliberare, si de Mahatma Gandhi, Shri Mataji si-a dedicat anii tineretii miscarii de rezistenta impotriva dominatiei britanice. In toti acei ani, domnia sa a ramas fidela propriei viziuni – o viziune care transcende telul eliberarii politice a pamantului natal, o viziune a eliberarii interioare si a transformarii fiecarui individ, o viziune careia i s-a dedicat deplin si care a purtat-o pe cele cinci continente, unde a tinut mii de conferinte publice si a dat Realizarea Sinelui en masse.

„... suntem aici pentru a ne dobandi libertatea, libertatea spirituala, eliberarea spiritului nostru de lacomie, dorinte, manie, de conditionarile noastre si de teribilul nostru ego.”  Shri Mataji Nirmala Devi

In 1970, Shri Mataji a dezvoltat o metoda de a da, celor care o doreau, Realizarea Sinelui, perceptia propriului spirit. Domnia sa i-a invatat pe cautatori cum sa atinga starea de meditatie si linistea profunda a fiintei interioare in constiinta fara ganduri.

„Avem in interior acea putere. Este numita Kundalini.”
„Cand Spiritul, care este sursa bucuriei si a adevarului, vine in atentia voastra, prin activarea lui Kundalini, atentia umana este iluminata.”

Shri Mataji si-a inceput munca mai intai in India, cu doar cativa discipoli, si apoi a mers in Occident. Si astazi domnia sa calatoreste in intreaga lume pentru a da experienta iluminarii spirituale cat mai multor oameni. Meditatia Sahaja Yoga este practicata gratuit in peste 95 de tari, ajutand oamenii sa descopere pacea interioara, armonia si bucuria existentei, sensul vietii.

 
< Precedent   Urmator >

Actualitate

Programul lunii martie 2020 la Casa Schiller

article thumbnail Adresa: "Casa Schiller" , București, Str. Batiștei nr.15 (tel. 319 26...
Citeste mai departe....

Alte evenimente