Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Vizitatori: 4661087
 
Prima Pagina
Principiile Sahaja Yoga in spiritualitatea popoarelor Imprimare E-mail
Distribuie pe Facebook

afisul evenimentuluiSahaja Yoga - Romania prezinta in colaborare cu Casa de Cultura Friedrich Schiller, luni 25 octombrie 2010, ora 18:30, in Bucuresti, conferinta cu tema: „Principiile Sahaja Yoga reflectate in spiritualitatea popoarelor, din antichitate si pana in prezent”.

Diapozitive prezentate de Dr. Dan Costian (SUA), autorul cartilor „In lumina Bibliei. Biblia si India" si „Bible Enlightened: Religions and Yoga" .

Rezumatul conferinței:
Conferința va cuprinde proiecția și comentarea ilustrațiilor explicative ale textului primelor două volume ale cărții „În lumina Bibliei: Biblia și India”.

Autorul oferă o perspectivă inedită asupra conținutului mistic al Yoga raportat la marile religii ale lumii, explorând modul în care spiritualitatea orientală și cea occidentală se completează reciproc. Această perspectivă este rezultatul unor vaste cercetări și călătorii în numeroase țări de pe patru continente.

Pe lângă analiza Bibliei (Vechiul și Noul Testament) în relație cu scripturile islamului, hinduismului, budismului, taoismului și ale altor religii, precum și a doctrinelor esoterice precum Cabala, sufismul și isihasmul, urmărind descoperirea esenței lor ascunse, autorul a recurs la mii de surse documentare.

Formația științifică i-a permis să recurgă, pe lângă textele scripturale, la argumente bazate pe astronomie, fizică, matematică, anatomie, fiziologie etc., alături de referințe istorice, geografice, arheologice, mitologice, de istorie a artelor, folclor sau lingvistică comparată.

Calator neobosit pe parcursul a patru decenii, Dan Costian nu s-a multumit sa observe cu ochi de turist tarile vizitate in patru continente, ci a cautat sa descopere cultura spirituala a popoarelor care le-au locuit de-a lungul mileniilor.

Dr. Dan Costian (S.U.A)
Note de biografie:

Dan Costian s-a nascut in 1937 la Slatina, intr-o familie crestina ortodoxa.

Cariera profesională: A absolvit Facultatea de chimie industriala a Institutului Politehnic Bucuresti in 1959. Doctor în științe la acelasi Institut din 1968. A activat în domeniile cercetării științifice (Institutul de Cercetari Metalurgice, ICECHIM, CCSITAC, Biotehnos), al învățământului superior (Facultatea de Chimie Industrială și Academia de Studii Economice, Catedra de Chimie și Fizică) și al comerțului exterior.

Intre anii 1960-1990 a publicat 10 carti (majoritatea cursuri universitare) si circa 60 comunicari stiintifice in reviste de specialitate din tara si strainatate in domeniul chimiei.
 
A inceput sa studieze yoga din 1965 si a publicat circa patruzeci de articole in reviste de yoga, intre 1994 si 2000. Practica Sahaja Yoga din 1990.

Autor al cărților:
„Adevărul despre Yoga” – Valmi, Bucuresti 1993 (reeditată în 1995);
„Bible Enlightened: Hidden Teachings Revealed” - Computex Graphics, Bombay decembrie 1995, India;
„În lumina Bibliei: Biblia și India”, vol.1 – Nemira, Bucuresti 1999 și vol.2 – Speranta, Iasi 2001;
„Bible Enlightened: Religions and Yoga” – PublishAmerica 2003, Baltimore.

Din 1999 rezident SUA.

 
< Precedent   Urmator >

Actualitate

Programul lunii martie 2020 la Casa Schiller

article thumbnail Adresa: "Casa Schiller" , București, Str. Batiștei nr.15 (tel. 319 26...
Citeste mai departe....

Alte evenimente