Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow EVENIMENT arrow Anul 2016 arrow Principiul Universal al Pacii, celebrat international la 21 martie
Principiul Universal al Pacii, celebrat international la 21 martie Imprimare E-mail
inner_peace_banner_2bf447f.jpg
Pe data de 21 martie 2016, România se alătură celor peste 30 de țări, de pe 4 continente, care celebrează ziua de naștere a lui Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga – prin manifestări reunite sub emblema Zilei Internaționale a Păcii Interioare. Evenimentele sunt menite să aducă în atenția colectivă importanța echilibrului interior al fiecărui individ și a coexistenței pașnice, în construirea unei păci durabile la nivel global.

„Războaiele izbucnesc mai întâi în mintea oamenilor. Așadar, în mintea oamenilor trebuie construite mijloacele de apărare a păcii.” (Constituția UNESCO)
„Adevărata pace nu înseamnă doar absența tensiunii, dar și prezența dreptății.” (Martin Luther King)
„Încearcă să devii nu atât un om de succes, cât un om de valoare!” (Albert Einstein)
„Fii tu însuți schimbarea pe care ți-o dorești în lume!” (Mahatma Ghandi)
„Nu putem avea pace în lume până ce nu vom avea pace interioară în fiecare individ.” (Shri Mataji Nirmala Devi, Fondatoarea Sahaja Yoga)

De-a lungul timpului, mulți savanți, artiști și filozofi ce și-au lăsat amprenta cunoașterii lor asupra istoriei și literaturii au ajuns la concluzia că pacea lumii nu poate fi realizată fără dobândirea păcii interioare la nivelul fiecărui individ. Și totuși, în ciuda acestui mesaj sublim de toleranță și pace ce poate fi întâlnit în filozofia culturilor din întreaga lume și care a pus bazele multor cooperări și a dreptului internațional, realitatea dramatică actuală relevă o lipsă de umanitate a omului, așa cum o vedem din știrile cotidiene.

Organizatorii își propun să dedice ziua de 21 martie Principiului Universal al Păcii, prin omagierea unor figuri care au inspirat și au personificat acest mesaj în ultimul secol, de la Gandhi, Martin Luther King, Einsten, Nelson Mandela, la Shri Mataji Nirmala Devi.

Manifestările din România vor avea loc în multe din orașele mari.

În București:
Luni 21 martie 2016, ora 18:15, Casa de Cultură ”Friedrich Schiller”, etaj 1, Str. Batiștei nr.15.

Cei interesați pot afla o amplă prezentare a manifestărilor din lume, vizitând website-ul evenimentelor   http://www.innerpeaceday.com/

Ziua Internațională a Păcii Interioare este organizată de Asociațiile Sahaja Yoga din întreaga lume. La 27 mai 2010, Sahaja Meditation din SUA a intrat într-un parteneriat cu Centrul UNESCO pentru Pace, pentru a promova înțelegerea misiunii și a idealurilor UNESCO și pentru transpunerea lor în programe care să contribuie la formarea unei noi generații de ambasadori ai păcii. (http://www.unescocenterforpeace.org/partners/)
 
< Precedent   Urmator >