Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow EVENIMENT arrow Anul 2000 arrow "MERIDIANUL" SAHAJA YOGA
"MERIDIANUL" SAHAJA YOGA Imprimare E-mail

Marți, 3 octombrie 2000, la Clubul Meridian din București, s-a desfășurat un program public de Sahaja Yoga. Numeroase afișe prezente în diferite zone ale Capitalei au anunțat evenimentul.

În deschiderea programului, Anca Anastasescu a făcut o succintă descriere și prezentare a corpului subtil și a energiei Kundalini, pentru ca apoi să se refere la experiența Realizării Sinelui, citând în acest sens scrieri aparținând unor sfinți și maeștri spirituali indieni (Gyaneshwara, Guru Nanak, Kabir, Adi Shankaracharya) sau pe cele ale psihologului elvețian Carl Gustav Jung.

Seara a continuat cu prezentarea documentarului "Immaculata", dedicat biografiei lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga. Domnia sa și-a început munca de emancipare spirituală a omenirii în urmă cu treizeci de ani. Potrivit viziunii sale (documentarul se subintitulează "The Vision") Sahaja Yoghinii sunt lotusul ce răspândește parfumul cunoașterii pure, cunoaștere ce trebuie împărtășită întregii lumi.

Pentru experimentul Realizării Sinelui s-a proiectat o secvență a CD-ROM-ului interactiv "Spiritualitate iluminată". Cei prezenți au putut verifica apoi activarea energiei Kundalini prin propria percepție vibratorie la nivelul palmelor sau deasupra capului.

În partea a doua a programului a concertat grupul vocal-instrumental "Nirmal Bhakti" din Ploiești, care a interpretat un număr de șapte bhajanuri. Trăirea devoțională s-a îmbinat armonios cu dinamismul ritmurilor, subliniat de intervențiile la trompetă ale conducătorului grupului, Dan Huideș.

 
< Precedent   Urmator >