Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow EVENIMENT arrow Anul 2000 arrow SPIRITUL ȘI VIBRAȚIA MUZICII
SPIRITUL ȘI VIBRAȚIA MUZICII Imprimare E-mail

Asociația Culturală SAHAJA YOGA și LIBRA Communications au organizat în seara zilei de 2 septembrie 2000, la Sala ARCUB, un concert de muzică indiană clasică, prilejuit de lansarea CD-ROM-ului interactiv "Spirituality Enlightened", produs de LIBRA Communications.

Seara a debutat cu luarea de cuvânt a Excelenței Sale, dl.Rajiv Dogra, Ambasador al Indiei la București, prezent la manifestare alături de șeful Cancelariei ambasadei indiene, dl. Yogeshwar Sangwan. A urmat prezentarea cu exemplificări de navigare a CD-ROM-ului "Spirituality Enlightened".

În prima parte a programului muzical au evoluat Anne-Marie Ene (vioară) acompaniată de Sorin Bundă (tabla) și Grupul "Sahaj" din București, cu piese din genul semi-clasic devoțional al muzicii indiene. Trei dintre membrii grupului sunt absolvenți ai Academiei de Muzică din București la diferite specialități, șase dintre ei au urmat cursurile Academiei de Muzică și Arte "Late P.K. Salve" din Nagpur, India.

După difuzarea documentarului biografic "Immaculata", dedicat fondatoarei Sahaja Yoga - Domnia Sa Shri Mataji Nirmala Devi, în cea de-a doua parte a programului muzical au evoluat Victor Beliciu cu piese instrumentale (sitar) și Grupul "Nirmal Bhakti" din Ploiești, condus de dl. Dan Huideș, membru al Filarmonicii ploieștene. Piesele interpretate de Grupul "Nirmal Bhakti" reprezintă o îmbinare a genului semi-clasic devoțional din muzica indiană cu elemente ale muzicii europene.

Sala ARCUB s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea auditorului entuziast, prezent la această sărbătoare a culturii și spiritualității indiene.

 
< Precedent   Urmator >