Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow EVENIMENT arrow Anul 2001 arrow Seară culturală cu prilejul Zilei Independenței Indiei
Seară culturală cu prilejul Zilei Independenței Indiei Imprimare E-mail


MAHATMA GANDHI

 Marți, 14 august 2001, Asociația Culturală SAHAJA YOGA – ROMÂNIA a organizat la sala "Tehnic Club" din București o seară dedicată comemorării zilei de 15 august 1947, Ziua eliberării poporului indian de sub dominația Imperiului Britanic.
În prima parte a programului, a fost prezentată pe scurt derularea principalelor evenimente care au condus la cucerirea independenței Indiei, cu reliefarea figurii legendare a lui Mahatma Gandhi, supranumit și „Părintele Națiunii”, cel care s-a aflat în fruntea luptei poporului indian. Au fost proiectate imagini de arhivă din timpul evenimentelor.
 
A urmat un scurt documentar dedicat lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea metodei Sahaja Yoga și personalitate de excepție a timpurilor moderne, cea care a continuat în planul spiritualității munca lui Mahatma, adresând de această dată mesajul său întregii umanități.
Cea de-a doua parte a programului a cuprins o scurtă prezentare a Sahaja Yoga, muzică și dans clasic indian în interpretarea artiștilor sahaj. Au concertat grupurile „Sahaj" din București și „Nirmal Bhakti" din Ploiești. Anca Anghelina, Manuela Colțan și Roxana Ionescu au interpretat dansuri indiene în stilurile Bharata Natyam și Khatak.
 

 

 
< Precedent