Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow EVENIMENT arrow Anul 2003 arrow Spectacol omagial la Teatrul Țăndărică din București
Spectacol omagial la Teatrul Țăndărică din București Imprimare E-mail


sangeetlahariMartie 2003 a avut o semnificație aparte pentru sahaja yoghinii de pretutindeni. Pe 21 martie, Domnia sa Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani. Evenimentul a fost marcat de festivaluri și seminarii internaționale desfășurate în întreaga lume.

La București, Asociația Culturală “Sahaja Yoga – România” a organizat pe 29 martie 2003, la Teatrul Țăndărică din P-ța Lahovari, un spectacol omagial pentru a celebra personalitatea lui Shri Mataji și activitatea neobosită a domniei sale pentru transformarea și emanciparea ființelor umane prin metoda de meditație Sahaja Yoga.

Programul a fost deschis cu un montaj din filmul biografic “Imaculata” (realizat sub auspiciile Vishwa Nirmala Dharma), care a relevat esența mesajului lui Shri Mataji și recunoașterea internațională pe care a primit-o din partea personalităților lumii contemporane.

Au urmat două dansuri clasice indiene, în stilul Bharata Natyam, în interpretarea Manuelei Colțan.

Grupul bucureștean “Sahaj” (format în 1994) și grupul “Sangeet Lahari”, având nucleul la Oradea (format în 2002), au oferit publicului un foarte apreciat miniconcert de muzică indiană clasică, compus din melodii aparținând genurilor bhajan și qawwali.

Seara s-a încheiat cu un moment de prezentare a portului tradițional indian (saree, punjabi, kurtha), inegalabil în îmbinarea confortului vestimentar cu eleganța, creativitatea artistică și calitatea deosebită a materialelor naturale utilizate. Parada de costum realizată de Iulia Hărănguș (studentă la Regie film) pe o temă muzicală foarte ritmată și trecând în revistă momentele esențiale ale existenței umane: copilăria, maturitatea, căsătoria, a fost cel mai colorat moment al serii și a adus aplauze la scenă deschisă trupei alcătuite din 20 de sahaja yoghini.

Reprezentanții presei și oficialii indieni au primit mape speciale de prezentare a evenimentului și a Sahaja Yoga și au fost invitați la un bufet rece cu preparate tradiționale indiene, care s-a bucurat de mare succes. S-au stabilit contacte, s-au lansat propuneri de colaborări. “Realitatea Românească” a publicat o amplă relatare despre eveniment, cu câteva interviuri luate artiștilor.

 

 
< Precedent