Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow EVENIMENT arrow Anul 2005 arrow "Duhul Adevărului: timp împlinit" - lansare de carte (Ploiești)
"Duhul Adevărului: timp împlinit" - lansare de carte (Ploiești) Imprimare E-mail


O REVOLUȚIE ÎN CONȘTIINȚĂ PENTRU MILENIUL TREI

lansare de carte a Asociației Sahaja Yoga – România la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești

Sala de lectură „Nichita Stănescu” a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” s-a dovedit neîncăpătoare în a găzdui, sâmbătă 29 ianuarie, întâlnirea prilejuită de lansarea cărții Duhul Adevărului: timp împlinit de de Kalbermatten, lucrare apărută recent la Editura WND a Asociației Culturale Sahaja Yoga – România. Amfitrionul întâlnirii a fost dl. prof. Nicolae Boaru, directorul bibliotecii.

Lansare carteDuhul Adevărului: timp împlinit reprezintă o versiune revizuită și adaptată publicului larg a ediției originale în limba engleză, publicată privat în 1979 la New Delhi de The Life Eternal Trust. Începând cu 1985 lucrarea a putut fi cunoscută și în Occident prin reeditări și traduceri în mai multe limbi.
 
După cuvântul introductiv al d-lui Boaru, d-na Mihaela Bălășescu, președinte al Asociatiei Sahaja Yoga - România și editor, i-a introdus pe cei prezenți în atmosfera cărții, subliniind deosebita valoare a lucrării pentru domeniul spiritualității, pentru ceea ce înseamnă evoluție spirituală în plan individual și colectiv - al societăților și al umanității în ansamblu. Cartea se adresează căutătorilor adevărului de pretutindeni („tuturor celor care caută cu ardoare sensul vieții... cei care, însetați de adevăr, s-au înfrățit în marea căutare care a început cu mii de ani în urmă”). Partea întâi, „Zile apuse”, descrie intensitatea tensiunii interioare a căutătorului ajuns în pragul Marii Revelații, pe care o așteaptă și o imploră cu fervoare. Conștiința limitată a eu-lui tânjește să afle deschiderea spre lumină, „la capătul unei îndelungi și zbuciumate căutări”: „O, Preaiubitule, eliberează-mă din orbire”, „Doamne, dragostea mea, pe Tine Te caut, pe Tine Te vreau, pe Tine Te caut, pe Tine Te vreau. Ajută-mă să Te regăsesc”. Duhul Adevărului singur poate mângâia și călăuzi căutătorul spre mult râvnita lumină. Pentru că: „Astăzi timpul mult așteptat al renașterii noastre este aici. Această carte îi anunță sosirea”.
A luat apoi cuvântul d-na conf. dr. Dana Sorana Urs, unul dintre traducători, în încercarea de a aprofunda mesajul cărții și al capitolelor ce o alcătuiesc, de a transmite auditoriului spiritul ei.

Duhul Adevărului pornește ca un jurnal și adevărul trăit de Kalbermatten nu se pretinde a fi definit prin prețioase logosuri filozofice - este un adevăr simplu, la îndemâna oricui, neîntemnițat în metode greoaie sau arhivat în „doctrine secrete”. Adevărul descoperit de autor se experimentează la lumina zilei, este indubitabil și se definește prin starea de conștiință spontană a comuniunii cu Divinitatea. Drumul până la aflarea acestui adevăr nu este însă nici scurt, nici facil. Kalbermatten este unul dintre frumoșii nebuni ai marilor orașe, un aristocrat decadent și sofisticat, pasionat de senzații trăite la limită, alimentate de excesele lumii postbelice care înseamnă printre altele droguri, sexualitate și falsă cunoaștere. Studiază în Europa și în Statele Unite, se realizează profesional, ceea ce nu-l împiedică să guste din toate fructele în căutarea celui care să-i astâmpere etern foamea. Își joacă, prin aceasta, cum singur remarcă, „jocul cu Diavolul asemenea lui Faust cu Mefisto”.

Lansare carteSecătuit de acest periplu, începe să realizeze natura evenimentului istoric radical care ar putea sfărâma cercul vicios al dezechilibrelor individuale și colective: „Într-un fel ajunsesem la concluzia că transformarea va fi una de natură epistemologică, adică se va petrece în câmpul conștiinței umane, și că semnele timpului indicau, toate, imanența acestui eveniment”. Dar, remarcă mai departe: „până ce saltul în conștiință nu era concret realizat, toate aceste considerații nu mă puteau duce niciunde”.
 

Kalbermatten va experimenta saltul în conștiință pe care îl intuise în august 1975, la Hurst Green, Anglia, când întâlnește „cea mai plină de farmec, impresionantă și misterioasă superființă umană: Shri Mataji Nirmala Devi”. Cine este Shri Mataji? O doamnă originară din India, stabilită la Londra cu soțul său, Sir C.P. Shrivastava, ales secretar general al Organizației Maritime Internaționale a ONU. Întâlnirea este răvășitoare, copleșitoare. Bunătatea, dragostea și simplitatea personalității lui Shri Mataji sunt absolute. Autorul are în prezența sa experiența unei profunde și spontane stări de samadhi: beatitudinea spiritului îi inundă întreaga ființă. El recunoaște în Shri Mataji un maestru spiritual fără precedent: „Alti guru vorbesc doar despre această stare. Shri Mataji pur și simplu o acordă”.

Cariera ulterioară a autorului l-a purtat de la domeniile bancar și al dezvoltării către mediile diplomatice și Națiunile Unite, unde și-a adus aportul în elaborarea politicilor multilaterale de mediu. A condus misiuni diplomatice și a călătorit în peste șaptezeci de țări, continuându-și cercetarea în domeniile filozofiei politice și spiritualității. Căsătorit și fericit tată a trei copii, Kalbermatten rămâne fidel convingerii că implicarea activă în viața de zi cu zi nu trebuie să ne sustragă atenția de la transformarea personală și colectivă pe care timpurile moderne o impun.

Lansare carteDuhul Adevărului: timp împlinit propune și descrie o nouă categorie a percepției - „conștiința vibratorie” -, dincolo de gânduri, sentimente sau instinct, conștiință prin care omul intră în comunicare cu Divinatea, iar întrebările absolute își află răspunsul. Marii profeți și întemeietorii diferitelor religii au propovăduit stilul de viață care să facă posibilă trezirea ființelor umane la starea acestei conștiințe superioare („Realizarea Sinelui”, „a doua naștere”, „mukti” etc.). Încarnările divine au pregătit manifestarea ei la nivel de mase, prin fenomenul „conștiinței colective”.

Evident, Shri Mataji Nirmala Devi Srivastava, cea care a adus această transformare fantastică în planul conștiinței, împlinind procesul evolutiv al ființelor umane, așa cum a fost promis de Scripturi, este o personalitate de excepție. Partea a cincea a cărții, „Mama Divină”, îi este în întregime dedicată. Zeci de mii de discipoli din întreaga lume practică tehnica de meditație inițiată de Shri Mataji - „Sahaja Yoga” -, prin care viețile lor au fost profund transformate. Partea a doua și a treia a cărții tratează în detaliu această metodă.

Ultima parte, „Premise în discuție”, îl poartă pe cititor într-o fascinantă explorare a religiilor, ideilor filozofice și politice ale lumii, reliefând necesitatea istorică a manifestării Sahaja Yogăi, care aduce „transformarea epistemologică” capabilă să rezolve și să integreze aparentele lor conflicte. Autorul combate rând pe rând falsele premise care pot împiedica acceptarea și actualizarea acestei integrări la nivelul societăților moderne.

Lucrarea deschide publicului larg accesul către o cunoaștere ezoterică, disponibilă până la acest moment doar câtorva inițiați. Procesul Realizării Sinelui în masă - experiență care în trecut putea fi transmisă de un maestru doar unui singur discipol - eveniment de o excepțională însemnătate pentru istoria spiritualității, este descris aici pentru prima oară.

Duhul Adevărului: timp împlinit reprezintă o invitație concretă adresată cititorului pentru experimentarea și realizarea saltului în conștiința superioară a Cunoașterii Sinelui, a lumii și a Divinității.

Lucrarea este distribuită în principal prin rețeaua Librăriilor HUMANITAS.

La adresa http://bayyoga.intelligentfilms.com poate fi vizionat un interviu-confesiune cu autorul cărții, Gregoire de Kalbermatten.

 
< Precedent   Urmator >