Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow EVENIMENT arrow Anul 2008 arrow BODY MIND SPIRIT FESTIVAL, 18-20 aprilie 2008
BODY MIND SPIRIT FESTIVAL, 18-20 aprilie 2008 Imprimare E-mail

workshop700.jpg

SAHAJA YOGA – ROMANIA va invita sa vizitati standul propriu din cadrul BODY MIND SPIRIT FESTIVAL 2008, Sala Palatului, 18-20 aprilie 2008 si sa participati la urmatoarele evenimente:

workshopul cu tema „Tehnici de echilibrare energetica in Sahaja Yoga” sustinut de prof. dr. Irina Pincovschi, sambata 19 aprilie 2008, ora 13.00, Sala A;

 „Music of Joy” - concert NIRMAL BHAKTI de muzica clasica indiana, sambata 19 aprilie 2008, ora 17.00.


Workshopul își propune prezentarea sistemului interior de energie subtilă din fiinta umana si explorarea elementelor-cheie care definesc saltul de la constiinta individuala la constiinta colectiva.

Mecanismul experienței spirituale a Realizării Sinelui (perceperea Sinelui real), Realizarea Sinelui en masse, perceptia vibratorie care este activata in individ ca urmare a trezirii energiei interioare Kundalini vor putea fi experimentate de participanti prin exercitii si tehnici adecvate omului modern.

Vor fi prezentate si tehnicile sahaj de echilibrare energetica cu ajutorul elementelor naturale.

Grupul NIRMAL BHAKTI a luat fiinta in 1994 la Ploiesti, dupa ce componentii sai au intalnit Sahaja Yoga si au descoperit muzica clasica indiana, specializandu-se in interpretarea genurilor vocal-instrumentale bhajan și qawwali ale acestei muzici avand o traditie milenara si un profund caracter sacru.

Potrivit traditiei indiene, muzica a luat nastere odată cu crearea universului, din Sunetul primordial denumit Aum, Naad sau „Cuvant”, ceea ce ii confera statutul de limbaj universal avand o dimensiune divina. Dincolo de sistemul elaborat al modurilor si al improvizatiilor, particularitatea muzicii clasice indiene sta in dimensiunea divina atribuita ei. Ea este considerata a fi o cale catre cunoasterea lui Dumnezeu, o sadhana (meditatie) catre ceea ce indienii numesc Moksha sau „Eliberare”. Melodiile si ritmurile sunt mijloacele prin care artistul sustine si realizeaza dialogul cu Divinitatea, purtand auditoriul spre noi dimensiuni ale acestei comunicari devenite act de venerare.

Mesajul muzicii grupului ploiestean este intru totul unul al inaltarii spirituale spre cunoasterea propriului sine si a Divinitatii.

In tara NIRMAL BHAKTI a sustinut numeroase concerte, a participat la festivaluri si manifestari artistice. In 2004 si 2005 grupul a avut doua importante turnee in Turcia, cu concerte la Istanbul, Bursa, Ankara, Izmir, Antalya, Adana si Diyarbakir, care s-au bucurat de o deosebita apreciere, fiind elogiate de mass-media.

nirmal_bhakti.jpgComponenta actuala a grupului:

Dan Huides – harmoniu (instrument tradițional indian cu claviatura) si voce; artist instrumentist - trompeta in Filamonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti;
Radita Vlasceanu - clopotei si voce; artist instrumentist oboi în Filamonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti;
Alexandra Murgu – vioara si voce; absolventa a Liceului de Arta Ploiesti - specialitatea vioara;
Cristian Murgu – tabla (instrument traditional indian de percutie); elev la Liceul de Arta Ploiesti - specialitatea vioara;
Sebastian Vlasceanu – voce;
Marius Petre – gimta si voce;
Malina Vasile – voce;
Vimala Yusupova – tabla.

 
< Precedent   Urmator >