Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow Shri Mataji Nirmala Devi arrow Conferinte publice in Romania arrow Program public 02.09.1994, Sala Polivalenta, Bucuresti
Program public 02.09.1994, Sala Polivalenta, Bucuresti Imprimare E-mail

 

Mă înclin în fața tuturor căutătorilor adevărului.

Încă de la început trebuie să știm că adevărul este ceea ce este. Nu puteți să-l descrieți, nu puteți să-l transformați și nici nu puteți ține o predică despre adevăr. Trebuie să-l cunoașteți prin sistemul vostru nervos central. În sanskrită, cuvântul folosit este "boddha" care înseamnă sa fii iluminat. Un alt cuvânt sanskrit este "vidya" de la care a venit și cuvântul "Vede". Trebuie să cunoașteți, dar nu mental, nu emoțional, pentru că acestea vă vor condiționa. Deci, a cunoaște prin sistemul nervos central înseamnă a deveni spiritul. Pentru că voi nu sunteți acest corp, această minte, aceste condiționări, acest ego, aceste emoții. Pentru că voi spuneți: "corpul meu, emoțiile mele, inteligența mea - toate ale mele - dar cine este acest eu ?

Primul adevăr pe care trebuie să-l cunoașteți prin sistemul vostru nervos central, este că voi sunteți Spiritul. Apoi vedeți aceste flori frumoase de aici- e un miracol, dar noi le luăm așa cum sunt. Dacă ne întrebăm cine a creat aceste flori dintr-o sămânță, nu putem răspunde. Vom spune "Mama Pământ ", însă e un proces viu. De asemenea nu putem spune cine face ca inima noastră să bată. Doctorii vor spune că este sistemul nervos autonom, dar cine este acest "auto" ? Cine este Sinele ? Acesta este Spiritul.

Voi trebuie să deveniți Spiritul. Aceasta este experiența botezului devenită fapt. Nu este ca oricine să poata veni și să pună mâna pe capul vostru cu un pic de apă și voi să deveniți apoi botezați. Dacă ar fi fost atât de simplu, ar fi fost foarte bine. Cei care conduc afacerile religioase nu sunt autorizați de Dumnezeu. Pot să fie oricare dintre noi, ei nu sunt persoane iluminate.

Trebuie să va dați seama că pentru a fi cu adevărat un bun creștin, un bun hindus, un bun musulman, trebuie să aveți iluminarea. Pentru că toti aceia care poarta o marcă pe pe capetele lor pot comite orice păcat, orice crimă, orice. Așa că nu reprezintă un adevăr faptul de a purta această marcă pe frunte.

Cred că vi s-a spus despre sistemul subtil care există în interiorul nostru. Acum nu trebuie să mă credeți orbește. Această credință oarbă a creat tot felul de fundamentalisme și de oameni condiționați. Ei cred că Dumnezeu e în buzunarul lor și își folosesc organizațiile în orice scop. Pentru a strânge bani, pentru a înșela oamenii, pentru a "spăla" bani. Îi pot folosi pentru asta, pentru crime... Pe scurt ei devin însăși mafia, mafia secretă, iar oamenii simpli, sărmanii cred în ei. Așa că e necesar pentru noi sa ne deschidem ochii și să simțim Spiritul. Orice ați făcut în trecut în cautarea adevărului, uitați-l. Trecutul s-a terminat. Trebuie să trăiți în prezent pentru că viitorul nu există.

Dacă vă spun să rămâneți în prezent, voi nu puteți. Puteți sări din trecut în viitor sau din viitor în trecut. Între aceste două gânduri există prezentul, un spațiu foarte mic. Acest prezent nu-l puteți atinge (realiza) decât când această putere pe care noi o numim Kundalini, se ridică și creează acel spațiu dintre gânduri care este prezentul.

Al doilea adevăr este că tot ceea ce este viu, este făcut de Puterea Atotpătrunzătoare a Dragostei lui Dumnezeu. În Biblie este descrisă ca Puterea Atotpătrunzătoare a Dragostei Divine. De asemenea în Coran este numită Ruh iar în scripturile indiene Paramchaitanya. Patanjali, în Hatha Yoga a descris-o ca Rthambarapragya.

O, foarte bine. Toți devin experți - vedeți felul cum cântă, nu-mi vine să cred. În special românii sunt intr-adevăr remarcabili. Muzicienii indieni, foarte mari muzicieni, se vor simți rușinați de ei înșiși văzându-i pe acești oameni învățând muzica lor așa de repede, în timp ce pentru muzicienii indieni durează atâția ani să învețe să cânte în felul acesta. E într-adevăr minunat și sunt cu adevărat plină de dragoste.

Cred că România este o țară unde oamenii caută în mod autentic adevărul. Ei nu sunt atât de materialiști, nu sunt fățarnici. Prin ipocrizie cum putem ajunge la adevăr ?

Ce se întâmplă cu voi când Kundalini, puterea din osul sacru, se ridică ? Osul sacru e numit așa după greci, ceea ce înseamnă ca ei știau ca este un os sfânt. De asemenea ei aveau o înțelegere corectă a Atenei - Atha înseamnă primordial, deci ei credeau în Mama primordială. În alte religii nu știu de ce se evită să se vorbească despre puterea feminină a lui Dumnezeu. E foarte trist pentru că din această cauza femeile nu au acel respect, acea înțelegere ca fiind Shakti, puterea feminină. Îmi pare rău văzând cum în țările occidentale și chiar în țara voastră, femeile muncesc din greu să atragă atenția bărbaților. Tot timpul sunt sclavele dorințelor bărbatului.

Acum, în America, se pare că e invers, pentru că fiecare acțiune are o reacțiune. Femeia este puterea potențială a bărbatului, iar în cazul lui Dumnezeu, ea este puterea cinetică a lui Dumnezeu Atotputernic, căci Dumnezeu nu este decât un spectator, doar un martor. El privește lucrul făcut de Mama Primordială, dar dacă cineva încearcă să necăjească Sfântul Duh sau pe Shakti, se ocupă de aceasta. Când această putere, care este reflectarea în voi a Mamei Primordiale se ridică ea trece prin toate aceste centre și le iluminează. Prin aceasta, acești centri care sunt baza ființei umane, se transformă. Practic toate problemele acestei lumi vin de la ființele umane și toate problemele ființelor umane vin de la centrii lor.

Când această putere a lui Kundalini se ridică, Ea iluminează, corectează acești centrii și îi integrează. În cele din urmă vă conectează la Puterea Atotpătrunzătoare. Această conexiune vă dă multe binecuvântări.

Prima binecuvântare este că deveniți absolut plini de pace (liniștiți) în interiorul vostru. Este ca axa unei roți care se învârtește. Atenția voastră sare în axa acelei roți de unde privește rotirea. Sau dacă sunteți în apă vă e teamă de valuri, însă dacă săriți într-o barcă, vă bucurați de valuri. Iar dacă știți să înotați, puteți sări din barcă în apă pentru a-i salva pe alții care se înecau. Asta este exact ceea ce se întâmplă cu voi când intrați în prezent, în conștiința fără gânduri. Nu există nici un gând, dar sunteți deplin conștienți. Întregul mecanism absoarbe totul din prezent și dezvoltați o memorie fotogafică.

Atât de mulți vorbesc despre pace, au organizații pentru pace, dar sunt temperamente colerice, am întâlnit mulți dintre ei. Nu zâmbesc, nu râd niciodată, iar dacă vrei să te apropii de ei, trebuie să te apropii cu o bâtă lungă pentru a-i ține la distanță. Dacă astfel de persoane oribile, primesc premii pentru pace, nu înțeleg pentru ce ? pentru că nu au nici o pace in interior.

Al doilea lucru care vi se întâmplă este foarte miraculos - atenția voastră devine iluminată. Spun "devine". Nu este un proces mental. Aceasta înseamnă că puteți să vă puneți atenția pe oricine și să cunoașteți starea chakrelor sale. Și voi puteți să cunoașteți propriile voastre chakre - aceasta este cunoașterea de sine. Așadar vă cunoașteți pe voi înșivă și îi cunoașteți pe ceilalți. Nu știți despre cum se îmbracă, cum arată, însă știți starea centrilor lor interiori. Așa că dacă știți cum să corectați acești centri, puteți să vă corectați pe voi înșivă cât și pe ceilalți.

Atât de mulți oameni s-au vindecat prin Sahaja Yoga de boli incurabile. Urmează sa aibă loc o conferință în Rusia a doctorilor și patriarhul însuși a fost invitat. Aș dori ca acest lucru să se întâmple și în țara voastră. A sosit timpul pentru noi să ne căpătăm transformarea. Prin această transformare deveniți puterea din interiorul vostru. Nu mai sunteți o persoană slabă și nici agresivă. Deveniți în același timp foarte dinamici și plini de compasiune. Nu vă simțiți nici vârsta și nici oboseala și orice faceți este pentru binele dumneavoastra și pentru binele întregii lumi. Este o stare atât de binecuvântată cea pe care o atingeți încât orice ați face este binecuvântat de Divin.

Spiritul este sursa adevărului absolut. Cu toții trăim într-o lume relativă. Unii spun despre comunism că ar fi bun, alții că democrația ar fi bună; Unii spun că o anumită religie ar fi bună, alții zic că o alta este cea bună. Acest lucru îl facem din cauza rațiunii sau din cauza condiționărilor noastre. Dar Adevărul este unul și atunci când cunoașteți adevărul absolut, oricine este iluminat îl cunoaște de asemenea. Dacă toată lumea cunoaște același adevăr, atunci unde mai este loc pentru argumente, certuri și războaie ? Deci aceste proiecții mentale care se luptă una cu cealaltă dispar. Voi știți despre alții, ce nu e în regulă cu ceilalți, toți știți la fel.

E uimitor, dar în India avem seminarii unde participă 3-4 mii de persoane din 65 de țări. Nu există dispute, certuri, ci doar distracții, amuzament. Ei se bucură unii de ceilalți indiferent de țara de unde provin, de rasa căreia aparțin.

Pentru că voi nu sunteți limitați, trebuie să depășiți limitele. Această stare trebuie realizată și se poate realiza Sahaj, adică spontan.

Acum cel mai măreț lucru care vi se întâmplă este că săriți în oceanul bucuriei. Bucuria este singulară, nu este asemenea fericirii, nefericirii. Nu este ca atunci când vă simțiți o clipă fericit, apoi nefericit - aceasta se petrece atunci când ego-ul vostru e flatat. Dacă e flatat vă simțiți fericit iar dacă dimpotrivă e împuns, vă simțiți nefericit. Bucuria este însă ceva înnăscut și este o stare pe care trebuie să o atingeți. În această stare deveniți conștienți fără îndoială. Prima stare, conștiința fără gânduri este numită Nirvichara Samadhi iar a doua, conștiința fără îndoială, e numită Nirvikalpa Samadhi. Iar dacă această cunoaștere adâncă provine din India, de ce ne-am opune ? În definitiv știința a venit din Vest și am acceptat-o, dar știința este amorală și are propriile sale limitări. Prin această devenire dumneavoastră ajungeți persoane morale. Nu e nevoie ca să vi se spună "nu face asta, nu face cealaltă" - pur și simplu deveniți astfel.

Imaginați-vă că țin în mână un șarpe, sunt foarte încăpățânat și stau în întuneric. Cineva îmi spune ca este un șarpe, dar eu zic "nu, este o frânghie", și îl voi ține în pumn până când mă va mușca. Dacă este lumină, îl voi lăsa numaidecât. În același mod, atunci când deveniți iluminat renunțați tot ceea ce este foarte distructiv. Este atât de simplu încât am văzut în Anglia persoane care au renunțat la droguri peste noapte, pentru că lumina Spiritului, când pătrunde în atenția voastră voi deveniți o persoană iluminată. Vă puteți imagina pe Domnul Buddha ucigând pe cineva? Vă puteți imagina pe Domnul Iisus Cristos omorând pe cineva? Și dacă aceste Încarnări ar trebui să ucidă pe cineva, ar ucide doar acele persoane care sunt demonice.

Puteți vedea că este o asemenea slavă în interiorul vostru, se află o personalitate așa măreață, atât de plină de compasiune și de dinamism. Orice talente ați avea, le puteți atât de bine manifesta! E propria voastră putere și nu îmi sunteți îndatorați mie. Este propria voastră putere cea care se ridică și vă dă Realizarea Sinelui, la fel ca Mama Pământ.

Dacă puneți o sămânță în pământ, încolțește spontan. Aceasta se întâmplă pentru ca Mama Pământ are calitatea inerentă de a face să încolțească iar sămânța are calitatea înnascută de a încolți. În același mod, voi aveți potențialul de a atinge această stare.

Știu că sunt gânduri care vă trec prin minte și că ați dori să puneți unele întrebări. E un subiect atât de profund, de subtil. Numai în limba engleză am ținut peste 4 sute de discursuri și poate încă mult mai multe în alte limbi. Puteți cu toții să ascultați aceste conferințe, dar după ce ați atins un anumit stadiu corespunzător, pentru că citind, devenim condiționați.

Kabir, un mare poet, a spus că citind prea mult chiar și învățații devin stupizi. Aceste cărți sunt doar niște indicatoare care ne arată unde să mergem, ce să facem. A învăța pe dinafară aceste cărți nu este un lucru care vă va duce în Împărăția lui Dumnezeu. Trebuie să deveniți - devenirea este foarte importantă.

Pasărea este denumită în limba sanskrită "dvijaha" (născută de 2 ori). De asemenea, o persoană iluminată este denumită "dvijaha", dar numai scriindu-vă pe frunte "născut a doua oară", nu înseamnă că ați devenit acest lucru. Trebuie cu adevărat să fiți născut a doua oară și atunci veți avea puteri.

Prima putere este aceea că puteți da realizarea. Nu unuia, ci la mii. Puteți vindeca oamenii, vă puteti vindeca pe dumneavoastră înșivă, puteți face ca toată lumea să se simtă în pace. De asemenea toate dorințele voastre sunt îndeplinite. Dorințele vi se vor schimba însă, vor fi foarte diferite de cele dinainte.

Sunteți atât de surprinși cum de lucrurile funcționează atât de bine. Am văzut că atâția oameni au încercat să îndepărteze afișele noastre, dar nu au reușit. De ce să le fie frică de afișul meu, nu știu. Aparțin unor organizații și se tem că aceasta va fi demascată. Eu nu sunt aici pentru a strica ceva ci pentru a îndeplini promisiunile.

Imaginați-vă, se spune că Mahomed Sahib a fost foarte crud cu femeile. Uitați-vă însă la Cristos de asemenea: cine poate fi un bun creștin ? El a spus în capitolul 5 din Evanghelia după Matei că cei ce au ochi adulteri trebuie să și-i scoată. Cei care au mâini ce păcătuiesc, trebuie să și le taie. Majoritatea europenilor și americanilor ar trebui să fie cu câte un ochi și câte o mână. Nu este ușor să îl urmăm pe Cristos. Acești oameni erau mult prea măreți. Cred că Mahomed s-a gândit "Cristos a spus toate aceste lucruri pentru bărbați, prin urmare eu trebuie să mă adresez femeilor".

La nivelul lor de înțelegere totul era în regulă, dar nu și la nivelul uman - imaginați-vă oamenii având câte o mână, câte un ochi...

De asemenea Cristos a spus că dacă cineva vă dă o palmă să întoarceți și obrazul celălalt. Imaginați-vă creștinii ! - imposibil. Acești creștini s-au dus în America și i-au ucis pe toți băștinașii. Din fericire America era acolo, căci dacă Columb ar fi ajuns în India, eu nu aș mai fi astăzi aici. Mulțumesc lui Dumnezeu.

(?) Vedeți, această idee a acestor oameni era corectă, dar ei au spus că e în regulă și Shariat-ul a fost dat de Moise evreilor. Imaginați-vă aceste trei religii - cum puteți să le urmați ?

Mai bine ar fi să devenim Spirite Realizate. Atunci nu mai este nevoie să devenim să ne tăiem mâna, nici să ne scoatem ochiul, pentru că atunci devenim cu adevărat oameni morali, drepți și sunteți surprinși să vedeți cum v-ați transformat pe dumneavostră înșivă.

Într-o conferință atât de scurtă nu pot să vă spun totul, dar voi trebuie să știți multe, fără îndoială. Realizarea este abia începutul, la fel ca încolțirea unei sămânțe, așa că atunci când Kundalini se trezește și simțiți briza răcoroasă a Sfântului Duh în mâini și în degete, nu vă mulțumiți doar cu atât. În aceste timpuri moderne nu este doar o transformare individuală, ci este un eveniment colectiv. Sunt foarte fericită că în Romania este un colectiv atât de măreț. Ei și-au transformat viața și sunt persoane atât de frumoase.

Am mers în Rusia când erau vremuri tulburi și i-am întrebat dacă nu se tem de aceste probleme. Au spus "Mamă, de ce ne-ar fi teamă. Noi suntem în Împărăția lui Dumnezeu. Cum poate să ne fie frică de această politică meschină ?!" Acesta este un fapt. Trebuie să ne simțim siguri în interior căci spiritul este trezit. Și ne simțim cu desăvârșire protejați.

Acum vom face Experiența Realizării Sinelui. 

 
< Precedent   Urmator >