Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Vizitatori: 4763339
 
Prima Pagina
Din scripturile hinduse Imprimare E-mail
● Shri Gnyaneshwara, care a trait in secolul al 12-lea in India, este primul sfant care a cerut permisiunea gurului sau pentru a spune maselor deschis despre energia Kundalini. Aceasta cunoastere era pastrata secreta si era transmisa, in acele vremuri, numai de la guru catre discipol. El descrie astfel manifestarile ce insotesc activarea energiei Kundalini: “Suflul viu al lui Kundalini creeaza o senzatie de racoare inauntrul si in afara corpului”. (Gnyaneshwara, Gnaneshwari 6.14).

● Vechiul tratat de astrologie Nadi Granth a fost scris in sanscrita pe frunze de lotus acum 2000 de ani de astrologul indian Bhrigumuni. Tratatul a fost revizuit si tradus in marathi acum 300 de ani de catre Kakayyar Bhujander Tatwacharya, care l-a intitulat Kak Nadi. Editorul modern Shantaram Athvale, in lucrarea sa in limba engleza Nadigrantha, reuneste informatii despre cateva vechi tratate de astrologie, precum Brigu Samhita, Satya Nadi si Kak Nadi. Urmatorul fragment, preluat de Shantaram Athvale din Kak Nadi, formuleaza o uimitoare prezicere a venirii lui Shri Mataji, a inceputurilor Sahaja Yogai si a efectelor sale asupra umanitatii.

„Cand Jupiter va fi in constelatia Pestilor, un mare Yoghin se va incarna pe pamant. Incepand cu 1970 va deveni foarte evident pentru multi ca o noua era va fi inceput. Kaliyuga se va sfarsi si Krutayuga va incepe. Axa Pamantului se va inclina, iar orbita Pamantului se va apropia tot mai mult de Soare. Viata oamenilor va suferi o transformare complet revolutionara. Un mare Yoghin se va incarna in acea vreme. [...]

Pana in acel moment un yoghin sau un devot putea sa atinga beatitudinea conferita de Moksha/Eliberare si sa descopere sensul final al existentei numai urmand calea devotiunii, a cunoasterii sau sistemul Yoga al lui Patanjali. Dar el trebuia sa se supuna unor aspre penitente pentru a putea trezi puterile adormite ale diferitelor chakre ale corpului sau si a fi, în cele din urma, iluminat de Puterea lui Kundalini.

Prin noua metoda de yoga conceputa de marele Yoghin, fiintele umane vor deveni capabile sa atinga bucuria data de Moksha in timpul unei singure vieti. Nu va mai fi nevoie sa-ti sacrifici trupul sau sa mori pentru a atinge Moksha. Brahmananda (extazul eliberarii), pe care doar marii sfinti au fost capabili sa il experimenteze, si aceasta numai intrand in starea de Samadhi in clipa mortii, va putea fi atins de fiintele umane obisnuite, fara a fi nevoie sa intre in Samadhi la momentul mortii.

La inceput, doar o persoana din milioane va putea atinge aceasta stare de Yoga si Moksha. Totusi, dupa o vreme, cu ajutorul acestei Yoga, intreaga rasa umana va fi capabila sa se emancipeze. Nu va mai fi nevoie ca oamenii sa se ingrijoreze pentru hrana, adapost sau vestminte. Ei vor realiza Yoga sau Unirea cu Dumnezeu ducand o viata absolut obisnuita. Nu va mai fi nevoie de spitale, caci nu vor mai exista boli.

La inceput, marele Yoghin va vindeca bolile cu o simpla atingere. Batranetea cu urmele ei destructive asupra trupului nu va mai exista, iar oamenii vor avea corpuri celeste.

Prin noile descoperiri stiintifice, stiinta si religiile vor deveni una. Cu ajutorul stiintei, existenta lui Dumnezeu si a Sufletului vor putea fi dovedite. Valul ignorantei si al Maya/Iluziei vor fi date la o parte, iar Brahmananda, Moksha, care anterior puteau fi atinse doar de yoghini, ca rezultat al unui efort considerabil si al unor severe penitente, vor deveni lesne accesibile pentru multe fiinte umane.”
 
Urmator >

Actualitate

Programul lunii martie 2020 la Casa Schiller

article thumbnail Adresa: "Casa Schiller" , București, Str. Batiștei nr.15 (tel. 319 26...
Citeste mai departe....

Alte evenimente