Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow Marturii arrow Cristina Andrei, România - Ceva minunat s-a întâmplat în viața ta
Cristina Andrei, România - Ceva minunat s-a întâmplat în viața ta Imprimare E-mail
Am început să practic Sahaja Yoga în octombrie 1993, într-un moment de mari încercări în viața mea. O bună prietenă, care dorea să facă Yoga m-a rugat să o însoțesc la un program de prezentare – „o formă nouă de Yoga” - aflase ea.

Din prietenie, am trecut peste rezervele mari pe care le aveam față de modalitățile în care se practica yoga în Europa, și în care sincer nu credeam. Aveam un respect deosebit față de fascinanta cultură indiană, care mă atrăgea ca tot ce ține de cultură și de spirit, dar mi se părea că este codificată și inaccesibilă marii majorități a europenilor. Am nimerit la programul de începători, și probabil, ca la mulți „intelectuali care se respectă” - tot ce se întâmpla mi s-a părut copilăros de simplu. Dar uimitor și neașteptat, după experimentul practic am simțit ceva absolut nou, dar de necontestat în interior. Era ca și cum fereastra pâcloasă și mohorâtă prin care priveam lumea a devenit brusc clară, limpede și luminoasă. O senzație extraordinară de ușurare și iluminare.

După cum am spus, eram într-un moment foarte greu al vieții mele. După un șir de necazuri mari în familie, eram afectată serios fizic (suferințe diagnosticate) și psihic (lipsa de inspirație într-o meserie care presupune o doză mare de creativitate, oboseală, descurajare, neîncredere).

Deși mă dusesem doar ca să-mi însoțesc prietena, ceea ce am simțit la prima ședință m-a determinat să practic în continuare metoda. După o lună, starea fizică s-a ameliorat simțitor, și nu a mai fost necesară o intervenție chirurgicală la care fusesem programată. Dar cel mai minunat a fost sentimentul palpabil că o nouă modalitate de percepție și o nouă dimensiune s-a trezit în interiorul meu.

Pe lângă efectele în plan fizic (ameliorarea generală a sănătății, putere de muncă) am dobândit o stare de echilibru și de liniște interioară, o capacitate de a face față tuturor situațiilor grele din viață.

O altă mare bucurie a fost faptul că au început să practice această metodă și cei doi copii ai mei, cu rezultate uluitoare în creșterea capacității intelectuale și creative și de integrare corectă în viață.

Schimbarea noastră a fost evidentă pentru cei din jur. Într-o zi, o colegă cu care nu mă întâlnisem de o vreme m-a oprit și privindu-mă, mi-a spus: „Ceva minunat s-a întâmplat în viața ta”.   
 
< Precedent   Urmator >