Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow Marturii arrow Marius Nemțoc, Galați, România - Salutări tuturor căutătorilor adevărului !
Marius Nemțoc, Galați, România - Salutări tuturor căutătorilor adevărului ! Imprimare E-mail
Numele meu este Marius Nemțoc și locuiesc în orașul Galați din România. Am 31 de ani și până acum 10 luni, mai precis pe data de 4 aprilie 2001, eram un căutător rătăcit printre sutele de cărți care tratau modalități dintre cele mai variate pentru a atinge același scop: aflarea adevărului absolut.

Totul a început în 1998 când am citit o carte care avea să deschidă în conștiința mea o portiță interioară prin care am zărit cu uimire ( uimire care nu m-a părăsit nici până astăzi ) o licărire. Mai precis un amestec de bucurie și lumină de care până atunci nu fusesem conștient. Totul a durat circa trei luni, timp în care m-am agățat de această carte, recitind pasaje din ea în fiecare zi, sperând să retrăiesc momentele de extaz de la început, dar zadarnic. Căderea a fost dureroasă. Cotidianul m-a copleșit cu banalitatea lui, cu mediocritatea stărilor în care se găseau oamenii din jurul meu. Nimic nu a putut să-mi dea mângâiere, nici banii, nici oamenii, nimic. Devenisem un căutător.
Am început să citesc filozofie occidentală, religie, psihologie, până într-o zi când am luat de la bibliotecă o carte despre Buddha. De la el am ajuns la yoga, Upanishade, Vede, Brahman, Atman, filozofie Samkhia, citind intr-una deoarece simțeam că era direcția bună, dar totuși lipsea ceva: meditația. Am cumpărat cărți ale unor falși guru precum Osho și Krishnamurti care promiteau calea certă de a ajunge la scopul mult dorit: Samadhi, Iluminare, dar degeaba, nu funcționa. Am să trec peste amănuntele acestei căutări disperate și am să ajung cu două zile înainte de data sus amintită, când, pe o stradă din orașul în care locuiesc, am văzut un afiș cu chipul zâmbitor al unei femei care se numea SHRI MATAJI, însoțit de invitația de a veni la o anumită sală pentru a primi Realizarea Sinelui prin metoda numită Sahaja Yoga. M-am dus în acea după amiază la sală, unde am întâlnit un grup de oameni zâmbitori care mi-au recomandat să mă descalț înainte de efectuarea experimentului Realizării Sinelui. Nu am făcut-o datorită condiționărilor mele occidentale dar acesta nu a fost un impediment. Un bărbat s-a ridicat din mijlocul celorlalți și a luat cuvântul explicându-mi structura corpului subtil: mi-a vorbit despre chakre, despre energia Kundalini, despre SHRI MATAJI NIRMALA DEVI și faptul că fotografia Dânsei emite vibrații răcoroase, iar apoi am efectuat experimentul. După terminarea acestuia m-au întrebat dacă simt o briză răcoroasă ieșindu-mi din palme și din creștetul capului, dar nimic. Din contră, palmele îmi transpiraseră și le simțeam calde, iar deasupra capului, absolut nimic. Ei m-au încurajat spunându-mi să verific deasupra persoanei de lângă mine și spre surprinderea mea, am simțit ceva ca un vânticel cald ieșindu-i din creștetul capului. În acel moment m-am gândit că sunt departe de a atinge iluminarea, deoarece nu se întâmplase nimic din ceea ce mă așteptam eu: explozii de lumină, Nirvana, vidul, dar m-am hotărât să mă mai duc o dată următoarea săptămână, în acest interval practicând tot ceea ce mi-au recomandat: meditație în fața fotografiei lui SHRI MATAJI zece minute dimineața și zece minute seara, precum și repetarea unor afirmații adresate propriei energii Kundalini. În scurt timp am realizat că în interiorul meu se instalase pacea, gândurile nu mă mai asaltau continuu și am putut să mă las de fumat imediat. Acest lucru mi-a dat curaj, deși neîncrederea persista, pentru că nu puteam concepe că ajunsesem la sfârșitul căutării, că găsisem răspunsul într-o sală oarecare chiar în orașul meu și că nu mai era nevoie să duc la îndeplinire planurile mărețe de a merge în Sri Lanka, să devin Sannyasin și să meditez cu fața la un perete ani de zile ca Bodhidharma.

Am continuat. Întâlnirile săptămânale au devenit aproape zilnice, individualitatea mea a început să se estompeze prin integrarea în colectiv, iar acum, deși știu că mai e multă muncă de purificare de făcut, știu că mi-a fost dăruită iluminarea cu adevărat iar ceea ce mai am de făcut este să urc treaptă după treaptă ajutat în primul rând de protecția și lumina compasiunii și iubirii pe care mama noastră, SHRI MATAJI NIRMALA DEVI, ne-o acordă nouă, tuturor Sahaja Yoghinilor.

JAY SHRI MATAJI !
 
< Precedent   Urmator >