Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow MUZICA arrow Grupul TURYA CLASSICAL
Grupul TURYA CLASSICAL Imprimare E-mail
Distribuie pe Facebook

turya.jpgTurya Classical – promotor autentic al muzicii clasice indiene in Romania – reprezinta o imbinare fericita intre Est si Vest, o fuziune interculturala ce urmareste promovarea muzicii clasice veritabile la instrumente cu corzi, sonoritatile indiene si instrumentele specifice: sitar, tabla, tanpura, swarmandal, creand o nota distincta, unica, in peisajul muzicii autohtone. Turya Classical a luat fiinta la New Delhi, India, ca un duo avandu-i ca protagonisti pe Anne Marie Ene – violonist in Orchestra de Camera Radio si pe Victor Marius Beliciu, interpret al instrumentului sitar. Cei doi artisti, rezidenti in India pentru un numar important de ani, au sustinut numeroase concerte in temple, sali de concerte, la postul national TV Doordarshan si All India Radio, fiind apreciati de criticii muzicologi indieni.

Turya Classical interpreteaza in principal piese din repertoriul clasic indian, dar si melodii devotionale (bhajanuri si qawwali).

 

Componenta grupului

Victor Marius Beliciu

A inceput studiul muzicii clasice indiene la Budapesta, 1999-2002, la instrumentul sitar, alaturi de renumitul profesor Ondras Kozma si l-a continuat in India, gratie unei burse oferite in 2003 de Guvernul Indian, bursa extinsa apoi pentru rezultate de excelenta pana in anul 2007. Este un exponent al scolii Senia Gharana, discipol al maestrului de faima internationala Padmabushan Pandit Debu Chaudhuri. Este licentiat al Facultatii de Automatica si Calculatoare, Politehnica Bucuresti 1997-2002, specializarea Inteligenta Artificiala si absolvent al Academiei de Muzica U.M.A.K New Delhi, sectia muzica clasica vocal si sitar, 2003 - 2008. In 2005, creeaza Sistemul Periodic al muzicii clasice indiene care, impreuna cu formulele matematice aferente, aduce o contributie importanta la constructia frazelor muzicale complexe si la evolutia muzicii clasice indiene.
Este membru fondator al Centrului Cultural Indian TANSEN.

Anne Marie Ene
Anne-Marie Ene este licentiata a Facultății de Interpretare Muzicala, specialitatea vioara, din cadrul Universitarii Naționale de Muzica din București (1995), a Trinity College London și a Gandharva Mahavidyalaya din New Delhi. In 1990 doamna Shri Mataji Nirmala Devi, maestru spiritual recunoscut in intreaga lume si fina cunoscatoare a muzicii indiene, i-a recomandat sa invete muzica indiana clasica.
Anne Marie a studiat muzica indiană cu prof. Joy Shrivastavji, violonist al All India Radio (1996-1998) si dr Swarna Khuntia. A fost concert-maestru al Delhi Symphony Orchestra (2002-2003), profesor de vioara si pian la British School din New Delhi (2001-2006).
In prezent, este artist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio și al Orchestrei Filarmonicii Muntenia din Târgoviște (din 2007).

Cleopatra David
Este absolventa a cursurilor universitare si de Master in specializarea Stilistică Dirijorală ale Universității Naționale de Muzică București si a cursurilor de măiestrie artistică în specialitățile Canto și Dirijat coral susținute de soprana Mariana Nicolesco, Prof. Univ. Claudia Eder, Universitatea Dûsseldorf, basul George Emil Crăsnaru și compozitorul și dirijorul Sabin Păutza. În prezent, este doctorand la Universitatea Națională de Muzică București, clasa Prof. Univ. dr. Octavian Nemescu.
Incepe studiul muzicii clasice indiene, stilul Karnatic, la TRIKALAA GURUKULAM TRUST din New Delhi, India, cu Padma Shri Prof. Dr. Leela Omchery, în urma câștigării bursei de studii oferite de ICCR India și Guvernul României, anul universitar 2009-2010.

Reena Singh
A inceput studiul dansului clasic indian bharatanatyam in 2001, sub indrumarea directa a maestrului Kapil Sharma apartinand stilului Kalakshetra. Incepe sa predea arta dansului sacru din 2006.

Avadhut
Avadhut este percutionistul formatiei. A inceput studiul instrumentului indian tabla in New Delhi cu maestrul Kamal Kant. Interpretează complicatele ritmuri indiene la instrumentul tabla.    
 
Costi Baia
Fascinat de sunetul tanpurei, studiaza tehnica de interpretare in 2006 New Delhi, India unde are oportunitatea sa participe la concertele organizat de SAM.

http://tansen.eu
http://turya.ro
http://celestialsitar.com
http://turyaclassical.blogspot.com

SAHAJA YOGA – ROMANIA
Victor Beliciu
0749.429.566.
 
< Precedent   Urmator >