Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow PUBLICATII arrow Gregoire de Kalbermatten, Duhul Adevarului: Timp implinit
Gregoire de Kalbermatten, Duhul Adevarului: Timp implinit Imprimare E-mail

Duhul AdevaruluiCînd, la începutul anilor ‘70, Sir C. P. Shrivastava a fost ales secretar general al Organizației Maritime Internaționale a ONU, nimeni nu a avut nici cea mai mică bănuială că faptul avea să marcheze un eveniment de o fantastică însemnătate pentru istoria spiritualității. Pentru că, prin mutarea domniei sale la Londra, unde OMI își avea sediul, soția sa, Shri Mataji Nirmala Devi, avea să aducă unei generații aproape pierdute de căutători occidentali mesajul fără precendent al Sahaja Yogăi, prin care trezirea energiei Kundalini și Realizarea Sinelui promise de Scripturi deveneau Realitate.

Această carte este povestea unei întîlniri cu un Maestru Spiritual a cărui anvergură avea să declanșeze suprema revoluție în conștiința umană, spre împlinirea istoriei și a evoluției. O nouă categorie a percepției - conștiința vibratorie - era implementată, dincolo de gînduri, sentimente sau instinct; prin ea întrebările esențiale ale existenței își aflau Răspunsul Absolut.

Această conștiință a Cunoașterii Sinelui, a lumii și a Divinității a fost descrisă de Scripturi, de profeți și de vizionari. Încarnări divine au pregătit prin venirea lor în diferite epoci ale istoriei umanității manifestarea ei la nivel colectiv, de masse.

Astăzi timpul mult așteptat al Renașterii noastre este aici. Această carte îi anunță sosirea.

 

Despre autor:

 

G. DE KALBERMATTEN: născut în 1949, într-o familie tradițională din Lausanne, Elveția. A studiat dreptul, relațiile internaționale și științele politice la Geneva și în Statele Unite, la Baltimore și Washington DC. La începutul anilor ‘70, ca student postuniversitar și bursier al Universității Johns Hopkins din Baltimore,  s-a dedicat cercetării operei psihologului elvețian C. G. Jung, adoptîndu-i analiza arhetipurilor transculturale.

 Kalbermatten a fost fascinat de teza potrivit căreia filozofia istoriei evidențiază nevoia imperioasă ca umanitatea să treacă pragul unei transformări spirituale fără precedent și și-a orientat lucrarea de masterat în această direcție. Singura verigă lipsă ridica întrebarea: cum să înfăptuiești aceasta? Răspunsul a venit în 1975, cînd a întîlnit-o pe Shri Mataji Nirmala Devi. A fost uimit să descopere că învățăturile domniei sale deschid o cale veritabilă, concretă pentru Realizarea Sinelui la nivel colectiv. Această recunoaștere a constituit imboldul pentru scrierea acestei cărți.

Cariera ulterioară l-a purtat de la domeniile bancar și al dezvoltării către mediile diplomatice și Națiunile Unite, unde și-a adus aportul în elaborarea politicilor multilaterale de mediu. A condus misiuni diplomatice și a călătorit în peste șaptezeci de țări, continuîndu-și cercetarea în domeniile filozofiei politice și spiritualității. Căsătorit și fericit tată a trei copii, Kalbermatten rămîne fidel convingerii că implicarea activă în viața de zi cu zi nu trebuie să ne sustragă atenția de la o necesară focalizare asupra țelurilor interioare și asupra transformării, atît în plan individual, cît și social, pe care timpurile prezente o impun.

WND, Bucuresti 2004
ISBN 973-85862-0-8 

 
< Precedent   Urmator >